Áldatlan állapotok uralkodnak a kiskörúti építkezés nyomán

Akt.:
Áldatlan állapotok uralkodnak a kiskörúti építkezés nyomán
© Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – Facsomó és sártenger is maradt az Erzsébet utcai építkezés után.

Több köbméternyi, faágakból és fatuskókból álló kupac éktelenkedik hónapok óta az Erzsébet utcán, nagyjából a nyugati kiskörút új szakaszával szemben a lakóházak között, a járda mellett. A faanyag az Erzsébet utca átépítése során került oda, de onnan azóta sem vitték el.

Fotó: Orosz Csaba Fotó: Orosz Csaba ©

A helytől néhány tíz méterre, a kisebb, régi játszótér mellett található az egyik Ispotály utcai parkoló, mely a nyugati kiskörút építésekor felvonulási terület volt. Egyik olvasónk szerint nagy gépekkel onnan, az aszfaltos részről, a füves területen keresztül jártak át az Erzsébet utcára és vissza a kivitelezők. Ennek során a járművek kerekei mély nyomvályúkat martak a parkoló melletti felázott talajba, amelyben azóta is megáll a víz, és sár­tengert képez. A helyreállítás elmaradt.

A szélesítés óta egyébként az Erzsébet utca 18/A számú lakóház ablakai mindössze egy-másfél méterre vannak a szélső forgalmi sávtól, ahol a nap bizonyos időszakaiban percenként 5–10 kamion, autóbusz és troli dübörög el. A helyzet a Rakovszky utcaira emlékeztet.

HBN–OCs
hirdetés