Alaptörvény – Halász János: védjük meg együtt az országot

Alaptörvény – Halász János: védjük meg együtt az országot
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A kormánypártok ismételten arra kérik az ellenzéket, hogy “próbálják most félretenni a pártpolitikai és egyéni hatalmi érdekeiket, és védjük meg együtt az országot a migránsok betelepítésétől” – mondta a Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője szombati debreceni sajtótájékoztatóján.

Halász János szerint a kötelező kvóta veszélye nem múlt el, Brüsszel nem hajlandó visszavonni a kötelező kvótát.

A magyar emberek egységes akarata azonban az, hogy “ide ne legyen kényszerbetelepítés”. Az alaptörvény-módosítás ezért olyan nemzeti ügy, ahol nincs helye semmilyen pártérdeknek vagy egyéni hatalmi érdeknek. November 8-án kiderül, ki akarja megvédeni Magyarországot, és ki nem – tette hozzá Halász János.

Hangsúlyozta: minden parlamenti pártnak választania kell, hogy támogatja vagy nem a miniszterelnök által kezdeményezett alaptörvény-módosítást, amelynek az a célja, hogy “érvényesítsük a magyar emberek akaratát, és megvédjük az országot a migránsok betelepítésétől”.

A Fidesz és a KDNP képviselői ott lesznek november 8-án a parlamentben és megszavazzák az alaptörvény módosítását – mondta.

Akik nem szavazzák meg a módosítást, nem akarják megvédeni Magyarországot – emelte ki Halász János, megjegyezve: a szavazásnál számítanak az LMP-s képviselők támogatására.

Ugyanakkor “a szocialistákra nem számíthatnak a magyarok, hiszen el se akarnak jönni a szavazásra – jegyezte meg, a Jobbikról pedig azt mondta, hogy “Vona Gábor és pártja hatalmi érdekei szerint váltogatja az álláspontját”. Áprilisban a Jobbik még azt mondta, hogy aki nem szavazza meg az alaptörvény-módosítást, az hazaáruló – emlékeztetett Halász János, hozzátéve: “most pedig a Jobbik kifogásokat keres, hogy nemmel szavazhasson, de határozott meggyőződésünk, hogy a Jobbik gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény-módosítást”.

– MTI –