Alaposan „kitömték” a Békéscsabát

Alaposan „kitömték” a Békéscsabát
Alaposan „kitömték” a Békéscsabát - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Horváth és Tisza is duplázni tudott a felkészülési találkozón.

A hétközi, FK Szutjeszka felett aratott 3–0-s Európa Liga-siker után vasárnap edzőmeccsen lépett pályára a DVSC-TEVA alakulata. A Békéscsaba látogatott el Pallagra, ahonnan 5–0-val küldte haza a Loki.

A találkozón szinte csak azok jutottak szerephez, akik nem játszottak az EL-meccsen, valamint bemutatkozott a debreceniek két új „szerzeménye”, Geoffrey Castillion és Szilvási Péter is. Egyértelműen a hazaiak domináltak és a fölény a 18. percben érett góllá, Horváth talált be nyolc méterről. Még a szünet előtt növelni tudta előnyét a Loki, Horváth duplázott.

A második félidőben tovább hízott a piros-fehérek előnye, Tisza is kétszer volt eredményes, a végeredményt pedig Sós állította be a 69. minutumban.

Kondás Elemér alakulata csütörtökön 17.30-tól játssza le a Szutjeszka elleni EL-visszavágót Niksicsben.

HBN


A tények

DVSC-TEVA – Békéscsaba 5-0 (2-0)

Debrecen-Pallag. Vezetette: Karakó.

DVSC: Radosevic (Slakta 75.) – Nagy Z. (Kondás 53.), Máté (Szilvási 46.), Morozov (Szatmári 53.), Kuti – Horváth Zs. (Szécsi M. 46.), Berdó, Zsidai (Kovács Á. 53.), Sós – Bereczki, Castillion (Tisza 46.)

Békéscsaba I. félidő: Ilizi – Vozár, Balog Zs., Damjanovics, Juhász – Berki, Holdampf, Király, Prosler – Balázs, Punosevac. II. félidő: Szólik – Vozár, Szántó, Lászik, Tatár – Mácsai, Krajcs, Ruzsát, Zámbori – Pilán, Oláh

Gól: Horváth Zs. (18.), Horváth Zs. (45.), Tisza (47.), Tisza (53.), Sós (69.)