Alakul a DVSC játéka

Alakul a DVSC játéka
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Akadtak remek periódusok és rosszabb szakaszok az MTK elleni edzőmeccsen, amelyet 29–24-re nyert meg a DVSC SCHAEFFLER – olvasható a csapat hivatalos honlapján.

Nagyon jól kezdte a debreceni csapat a mérkőzést, hamar 3–0-ra vezettek Pal Oldrup Jensen tanítványai. Aztán jött egy kisebb hullámvölgy, hat fővárosi gólra mindössze egy találattal válaszoltunk így a kék-fehéreknél volt az előny (4–6).

Nem sokáig, hiszen most a Loki produkált egy 8–1-es rohamot. Lotte Grigel nagy kedvvel kézilabdázott, a 21. percben már a hatodik góljánál járt, egységesnek tűnt a védekezés, Triffa Ági pedig újra lehúzta a rolót, így a félidőben 14–11-re vezettünk.

kezi2Fotó: Derencsényi István

A folytatásban hamar eldöntötte a meccset a DVSC SCHAEFFLER, hiszen a 35. percben már 19–12 állt az eredményjelzőn. Szép gólokat lőtt a csapat, s hajrában mindenki lehetőséget kapott a bizonyításra, így is magabiztosan nyertük meg az MTK-Budapest elleni felkészülési mérkőzést.

A találkozón három Loki-játékos nem léphetett pályára sérülés miatt. Anna Punyko térdében porckorrekciós műtétet hajtottak végre, az orosz jobbátlövő visszatérésére négy hetet kell várni. Oguntoye Viktória oldalszalag-húzódással bajlódik, s rehabilitációs munkát végez, a kapusra két hét múlva számíthat ismét a szakmai stáb. Egy felugrás után, a talajra érkezésnél szenvedett sérülést Jelena Deszpotivics. Jeca bokaszalagja meghúzódott, de az ultrahang-vizsgálat eredménye alapján szerencsére nincs komolyabb baj, szombaton, a Metzingen ellen már pályára léphet a montenegrói játékos.

– dvsckezilabda.hu –


DVSC SCHAEFFLER–MTK-BUDAPEST 29–24 (14–11)

Debrecen 300 néző. V: Kavalecz I., Kavalecz K.

DVSC: Triffa – Varsányi 4, Bulath, Bordás 2, Zamfirescu 4, Grigel 9 (2), Vantara-Kelemen 4. Csere: Szabó D. (kapus), Kovács Anna 3, Szabó P., Tóvizi 2, Czuczu. Torma E. 1.

MTK: Lajtos – Slakta 2, Karnik Sz. 2, Tóth E. 5 (3), Dakos 3, Termány R. 1, Fekete B. 5. Csere: Győri, Fricz (kapusok) Kovács G. 1, Erdei N., Mihálffy 3, Strannig 1, Horváth N. 1.

Kiállítások: 2, ill. 10 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3