Aláírást gyűjtenek a körforgalom kialakításáért

Június 19-én újabb közlekedési baleset történt a kereszteződésnél
Június 19-én újabb közlekedési baleset történt a kereszteződésnél - © Fotó: HBN
Hajdúdorog – Korábban már beszámoltunk arról, hogy Hajdúdorog központjában veszélyes az egyik kereszteződés, oda körforgalmat szeretnének. Az önkormányzat előzetesen engedélyes szintű terveket készíttetett annak érdekében, hogy ezen balesetveszélyes, állami tulajdonban lévő közúton körforgalom szabályozza a közlekedést.


– Indokaink között megjelöltük, hogy a korábbi években több súlyos és halálos kimenetelű közlekedési baleset is történt. Az i-re végül egy baleset tette fel a pontot: június 19-én újabb közlekedési baleset történt ott – tájékoztatott Csige Tamás, Hajdúdorog város polgármestere hozzátéve, többszöri egyeztetést folytatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának vezetőségével jelezvén, hogy a város centrumában veszélyes útkereszteződés nehezíti a biztonságos közlekedést.

Mint mondta, kötelességének érzi, hogy települése lakói és az ott áthaladó forgalomban résztvevők biztonsága érdekében aláírásgyűjtéssel ismételten felhívja az illetékesek figyelmét a körforgalom kialakításának fontosságára a további balesetek elkerülése érdekében. A kellő mennyiségű aláírás összegyűjtését követően újabb egyeztetést kezdeményez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság vezetőivel, illetve a nemrég kinevezett Tasó László államtitkár úrral, hogy ez a több évtizede fennálló probléma megoldódjon – tudtuk meg.

HBN-BB