Aláírásgyűjtést indít az MSZP az M4-ért

Szajol – Felszólítjuk a kormányt: a sokat hangoztatott keleti nyitást kezdje azzal, hogy nyit Kelet-Magyarország felé, nyit a Jász-Nagykun-Szolnok megye keleti felében élők felé, és nyit Hajdú-Bihar megye felé! Ez lenne az igazi keleti nyitás! – ezt Bangóné Borbély Ildikó, szocialista országgyűlési képviselő mondta a 4-es főút szajoli szakaszán kedden délután tartott sajtótájékoztatóján.

Majd azzal folytatta, hogy – mint ahogy az a legújabb fideszes javaslatban szerepel – ha Szolnokot el is éri az autópálya, az nem jelent megoldást Jász-Nagykun-Szolnok keleti felének és Hajdú-Biharnak sem. Ezzel együtt pártja nevében felszólította a kormányt, hogy a miniszterelnök hivatalának Budai Várba való költöztetésére szánt 100 milliárd forintból építse meg az M4-es autópályát. Nem Szolnokig, és nem évek múlva. Abony és Fegyvernek között, az általuk ígért 2016 őszi határidőig.

Rózsa Endre az MSZP Jász-Nagykun-Szolnok megye megyei frakciójának vezetője elmondta, hogy a nyomásgyakorlás újabb eszközéhez nyúlnak: aláírásgyűjtést indítanak az M4-es megépítéséért.

HBN
hirdetés