Aláírásgyűjtésbe kezdenek az esztergomi jobbikosok

Aláírásgyűjtésbe kezd a Jobbik esztergomi alapszervezete, hogy tájékoztassák és egyben megkérjék Orbán Viktort arra, tartassa be a választások eredményét az esztergomi fideszes képviselőkkel, az általa meghirdetett nemzeti együttműködés szellemében.

Stámusz Andrea, jobbikos esztergomi önkormányzati képviselő a Független Hírügynökségnek elmondta: a kilenc plusz egy tagú Fidesz frakció az alakuló ülés előtt levélben tájékoztatta Tétényi Éva polgármestert, hogy fél évig egyikük sem hajlandó alpolgármesteri tisztséget ellátni. Az eskü letétele után a kilenc fideszes, illetve egy Fidesz-KDNP által támogatott független képviselő személyesen is megerősítette nyilatkozatát a polgármesternek – tette hozzá.

Az önkormányzati képviselő szerint az esztergomi Fidesz frakció a döntéssel nyíltan szembefordult az Orbán Viktor miniszterelnök által meghirdetett nemzeti együttműködési nyilatkozatban foglaltakkal. A kétharmados többséggel megválasztott független polgármesterrel nem kívánnak együttműködni, ellenben az MSZP képviselőjét elfogadnák alpolgármesternek, ajánlanák őt, szavazatukkal támogatnák.

A Jobbikos képviselő szerint a Meggyes Tamás vezette Fidesz frakció mindent elkövet annak érdekében, hogy ellehetetlenítse a független polgármester munkáját. Ezt támasztja alá, hogy megfellebbezték a választás eredményét, majd a bohózatba illő átadás-átvételi huzavona is ezt bizonyítja. A polgármesternek a mai napig nem biztosítottak megfelelő helyiséget, nincs internetes hozzáférhetősége, és saját telefonján intézi a város ügyeit. Most pedig az is kiderült, Meggyes Tamás nem is akarja átadni a polgármesteri irodát, azt országgyűlési képviselői irodának akarja megtartani. Meggyes Tamás hozzáállása nem meglepő, már a választási kampányban is igyekezett ellehetetleníteni politikai ellenfeleit. Eltávolíttatta a plakátjaikat, nem biztosított kulturált helyiséget a Jobbik rendezvényeinek – mondta Stámusz Andrea.

A Jobbik esztergomi alapszervezete ezért aláírásgyűjtésbe kezd, hogy az érdemi munka megkezdését ne akadályozhassák a fideszes képviselők még hat hónapig. Az aláírásgyűjtés célja, hogy tájékoztassák és egyben megkérjék Orbán Viktort arra, hogy az esztergomi választások eredményét az általa meghirdetett nemzeti együttműködés szellemében tartassa be az esztergomi fideszes képviselőkkel – tette hozzá a jobbikos képviselő.

– Független Hírügynökség –