Aláírásgyűjtés interneten és Aczél elvtárs szelleme

Akt.:
Aláírásgyűjtés interneten és Aczél elvtárs szelleme
Debrecen – Kósa Lajos, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint semmi kivetni való nem volt Kövér László nőkről alkotott kijelentésében, és Kovács Ákos énekes szabadon megfogalmazhatja a véleményét.

Eddig már 1,7 millió ember támogatta a Fidesz-KDNP aláírásgyűjtési akcióját a kötelező betelepítési kvóta ellen – jelentette be Kósa Lajos frakcióvezető vasárnap délelőtti sajtótájékoztatóján. Hozzátette, két hete már az interneten is alá lehet írni a kezdeményezésüket, sőt hétfőtől már csak a peticio.fidesz.hu honlapon lehet csatlakozni az év hátra lévő részében az akcióhoz, de januártól minden visszaáll a jelenlegi állapotra. A kezdeményezés eredményességét mutatja, hogy Magyarország több javaslatát a kötelező kvótával kapcsolatban figyelembe vették a különböző tárgyalásokon. Bár az eltörlését még nem sikerült elérni, de az EU és Törökország megegyezésében egy olyan tétel is szerepel, hogy az az alapján Európába telepítendő 400 ezer migránsra nem vonatkozik a kötelező kvóta, elosztásuk önkéntes alapon történik.

Nem támogatták a Jobbikot

Kérdésre válaszolva Kósa Lajos munkajogi vitának nevezte, hogy az illegális migráció miatt a határon szolgálatot teljesített rendőröktől vissza akarják vonni a túlóraként kifizetett pénzük egy részét. Azt személyre szabottan lehet eldönteni – tette hozzá. A frakcióvezető egy másik kérdés kapcsán elmondta, tévesen jelentek meg olyan hírek, miszerint a Cívis Ház Zrt. több mint másfél millió forinttal támogatta volna a Jobbikot 2013-ban. Emlékeztetett arra, hogy a zrt. minden parlamenti párt debreceni szervezetének adott kedvezményes irodabérleti lehetőséget. Ám, amikor az Állami Számvevőszék felhívta az önkormányzat figyelmét, hogy ez nem törvényes, akkor a Cívis Ház visszamenőleg kiszámlázta az árkülönbözetet, ez az összeg szerepelt a Jobbik egy elszámolásában – csupán erről van szó. Minderről – folytatta a frakcióvezető – annak idején a debreceni közgyűlés is tárgyalt, megjelent az ÁSZ jelentésében és parlamentben is tárgyaltak róla.

Aczél elvtárs szelleme

Kósa Lajos szintén kérdésre válaszolva védelmébe vette Kövér Lászlót és Kovács Ákost is a nagy vihart kavart, a női szerepvállalást érintő kijelentéseik kapcsán. A népszerű énekes szerződésnek megvonásáról azt mondta, egyenesen Aczél elvtárs szellemét idézte a Telekom döntése, és ellenpéldaként említette Kende Péter esetét, aki ugyan Orbán Viktort lejárató pamfletet írt, ennek ellenére támogatást kapott a könyvéhez a Nemzeti Kulturális Alaptól. Szintén példaként hozta fel, hogy a Nemzeti Színház igazgatói posztja betöltésének vitája idején a Modemben vezethetett tárlatot Alföldi Róbert Vidnyánszky Attila ellenlábasa, mert a politikát nem szabad összekeverni a művészettel.

HBN-ÉP​További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek