Helyi közélet

2013.10.10. 07:38

Nézőpont: Fürdővíz és a gyerek

Hasít a Loki a Ligakupában, szerdán a Balmazújvárost is legyőzte, ezzel három meccsből három győzelem, kapott gól nélkül a mérlege. Égerházi Péter jegyzete.

Hasít a Loki a Ligakupában, szerdán a Balmazújvárost is legyőzte, ezzel három meccsből három győzelem, kapott gól nélkül a mérlege. Égerházi Péter jegyzete.És hasít a nézőszám is, hiszen Debrecenben, sőt országosan is közelít az NB I-es nézettséghez a harmadikként jegyzett, sok szurkoló által nem sokra tartott mérkőzéssorozaté. Persze úgy könnyű, ha az OTP Bank Liga találkozóit egyre kevesebben látogatják, ami – a jelek szerint - cseppet sem zavarja azokat, akiknek a feladatuk éppen a nézőszám növelése lenne, hiszen sosem látott stadionfejlesztési programba kezd a kormány.

A mélyen tisztelt MLSZ-vezérkar alaposan átesett a ló túlsó oldalára. Nem kérdés, a szándék, hogy száműzzék a stadionokból az erőszakot, üdvözlendő, de ahogyan csinálják, az már nem. Sikerült kiutálni az ultrákat, de helyettük nem érkeztek sem családok (mellesleg sosem volt jellemző), sem addig rettegve meccsre járók, hanem azok is távol maradnak, akiknek a mindenért hibáztatott ultrák teremtette atmoszféra is fontos volt. És itt álljunk meg!

Az NB I-es labdarúgó mérkőzéseket körülvevő szövetségi hisztéria beigazolta az ultrák félelmét: nem csak a regisztrációról van itt szó. Már az önmagában abszurdum, hogy a stadionok kikerülhetnek a demokrácia felségterületéről, ott más szabályok érvényesek, mint az utcán, egy tömegdemonstráción vagy a kocsmában.

Hovatovább visszafogott tapsikolással lehet majd csak a gólörömöt kifejezni a lelátón, különben megy a büntetés. Persze, hogy ebből nem kérnek azok, akiknek szenvedélyük a foci, s nem egy vasárnapi matiné. A diósgyőri ultrák már a DVTK utánpótlást támogatják országosan ismert vehemenciájukkal, ami emlékeztet a Manchester United vérmesebb drukkereire, akik nem kérve a színházi hangulatból, az amatőr csapatuk meccseit látogatják. Volt, amikor 10 ezren (!) mentek el idegenbe, mert a sokadik osztályban kötöttségek nélkül tombolhattak. Ez lenne a követendő példa?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában