szon-sportoldal

2008.04.16. 12:52

A Piremon SE huszadik kupasikere

<p>Az ülőröplabda Magyar Kupa idei kiírását Tatabányán rendezték. Természetesen a címvédő nyíregyházi csapat, a Piremon SE (Vitéz Gábor játékos-edző vezetésével) is ott volt a mezpőnyben.</p>

A tornarendszerben lebonyolított verseny során a nyíregyházi csapat mindössze egy cserejátékossal kiállva, a csoportküzdelmek alatt a nagykanizsai Hamburger SE-vel mindössze 33 perc alatt végzett, és a jobb eredményre számító váci Mozdulj SE-t is sima 3:0-s győzelemmel detronizálta. A döntőbe jutásért a hazai csapat, a tatabányai Humanitás SE mérkőzhetett meg a nyíregyháziakkal, de ők is mindössze 45 perces küzdelemre késztették a Piremon SE-t.

A kupadöntőbe a címvédő nyíregyházi csapaton kívül a korábban a csoportmérkőzések alatt elvert váci csapat jutott. A finálé sem hozott igazán nagy izgalmakat, mert a nagyszerűen játszó nyírségi egylet kétséget sem hagyva (szettveszteség nélküli győzelmek) bebizonyította, hogy még tartalékos felállásban is Magyarország legjobb ülőröplabda csapata, és ezzel a győzelemmel nem véletlenül nevezheti magát immár húszszoros Magyar Kupa győztesnek.

Zárójelben jegyezzük meg, hogy bár a piremonosok folyamatos versenymeghívásokkal rendelkeznek, sajnos a csapat életében kedvezőtlenül alakult anyagi helyzet miatt (nincs szponzoruk), számos külföldi megmérettetésre nem tudnak nevezni és elutazni. Így viszont veszélybe kerülhet a klub hosszú éveken át kiharcolt és fenntartott nemzetközi jóhíre és elismertsége. Remélhetőleg valaki mielőbb fantáziát lát benne és támogatja ennek a nemzetközi szinten is méltán nagyhírű csapatnak a működését.

Ülőröplabda

Magyar Kupa, Tatabánya
Csoportmérkőzések: Piremon SE–Hamburger SE 3:0 (–7, –9,

–8), Piremon SE–Mozdulj SE 3:0 (–13, –12, –21)
Elődöntő: Piremon SE–Humanitás SE 3:0 (–19, –14, –23).
Döntő: Piremon SE–Hamburger SE 3:0 (–17, –18, –16).

A csapat tagjai (a képen álló sor, balról): Gál János elnök,

Kovács Gábor, Makarovszki Sándor, Járási Ferenc, Kekecs

Miklós, (ülő sor balról), Vitéz Gábor, Szabó László,

Domokos András. A képről hiányzik: Kovács László, Radasovszki

Gábor.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!