Aktivizálják az álláskeresőket

A novembertől életbe lépett jogszabály változások következtében a korábban munkanélküliként regisztrált ügyfeleink aktív álláskeresőként kerültek nyilvántartásba.

Ezáltal egy aktív, motivált állapotba szeretnénk az ügyfeleinket eljuttatni, akik maguktól is keresik az állást, mert minél gyorsabban vissza akarnak térni a munkaerőpiacra – emelte ki  az óévi összegzéséből a megyei Munkaügyi Központ igazgatója.  Gönczi András  a másik jelentős változásként a a munkanélküliség megelőzésében és kezelésében igen hatékonynak bemutatkozó Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programot említette.

A megyei foglalkoztatás javulásának újévi esélyeire vonatkozóan  a munkaügyi központ vezetője elsőként említette bizakodását a gazdaság fellendülésében. Mint mondta, amennyiben ugyanis a gazdaság teljesítőképessége nő 2006-ban, akkor az állás nélkül lévők száma is csökken majd megyénkben. 2005-ben az a paradoxnak mondható helyzet állt elő, hogy miközben kis mértékben növekedett az állást keresők száma,  nőtt az elhelyezkedett munkanélkülieké is. Eközben pedig inaktívak száma csökkent – tette hozzá Gönczi András.

– Galambos Béla –