Akkor tisztázzuk, hol a helye a tojásnak!

Akt.:
Akkor tisztázzuk, hol a helye a tojásnak!
© Fotó: Pixabay
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Néha a legapróbb dolgok szülik a legkomolyabb parázsvitákat, de most végleg elhárítunk egy feszültségforrást, így olvasóink soha többé nem fognak egymásnak ugrani a tojás megfelelő tárolásának kínzó kérdése miatt.

Végre tisztázták a problémát a szakértők: a tojásnak semmi keresnivalója a hűtő ajtajában található (egyébként erre a célra kialakított) tárolóban, legjobb, ha a saját dobozában hagyjuk és a hűtő középső polcára helyezzük – írja a Daily Mail online kiadása.

Ugye most elkerekedett szemmel bámulják a monitort és kérdik, hogy miért? Azt is eláruljuk: a fridzsidernek ebben a részében ugyanis nagyjából egyenletes hőmérséklet éri őket, amely kulcsfontosságú a tojások szavatosságát illetően, s így a rettegett szalmonellát is elkerülhetjük. Az is lényeges, hogy mindig hagyjuk őket abban a papírdobozban pihenni, amelyben beszereztük, ugyanis így megakadályozhatjuk, hogy átvegyék a többi élelmiszer erős illatát.

Az ügy természetesen a sztárszakácsok véleményét sem kerülhette el. Jamie Oliver és Nigella Lawson egyetértenek a kérdésben: bár a tojást nem feltétlenül szükséges, mégis praktikus hűtőben tárolni, hogy minél frissebb maradhasson. Maximum főzés előtt vegyük ki őket egy kicsit melegedni, ha időnk engedi.

Forrás: Daily Mail.