Akkor hiszi, ha látja

Debrecen, 2015. március 29. Quaestor-károsultak demonstrációja a debreceni Csapó utcában 2015. március 29-én.
Debrecen, 2015. március 29. Quaestor-károsultak demonstrációja a debreceni Csapó utcában 2015. március 29-én. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Budapest, Debrecen – A frakció szándéka szerint a Quaestor-károsultak 30 millió forintig a pénzükhöz jutnak.

A Fidesz-frakció olyan törvényjavaslatot terjeszt a Parlament elé a Quaestor-károsultak kártalanítására, mely szerint minden érintettet 100 ezer euróig, azaz 30 millió forintig kártalanítanának egy alapon keresztül – jelentette be csütörtökön késő este Rogán Antal frakcióvezető. Szavai szerint ez azt jelentené, hogy 32 ezer ember gondja megoldódna, és csupán 73 olyan károsult maradna országszerte, akik a megtakarításuk 30 millió forint feletti részét elbuknák.

„Ez a javaslat egyelőre nem több, mint egy tiszteletre méltó politikai szándék, de én nem innék előre a medve bőrére. Legyen úgy, ahogy a politikusok ígérik, de várjuk ki a végét” – válaszolta a Napló érdeklődésére Tyll Attila, az immár 1800 károsultat tömörítő debreceni Facebook-csoport szervezője. Róna Péter közgazdász professzor lapunknak úgy fogalmazott, hogy a biztosítási összeg többszörösére emelése helyett a szabályozást és a pénzügyi feügyeletet kellene olyan állapotba hozni, hogy ne legyen szükség károsultanként 30 millió forintok kifizetésére. Egyébként mindketten úgy gondolják, hogy a számlát nem a tisztességes piaci szereplőknek kellene állni. A témával részletesen a szombati Naplóban foglalkozunk.

HBN-PA








hirdetés