„Akkor és ott a lelkem elhagyta a testem” – Dani Alves nem lesz ott a vb-n

A brazil védő az utolsó pillanatban lemarad a tornáról
A brazil védő az utolsó pillanatban lemarad a tornáról - © Fotó: AFP
Párizs – Az országos sportnapilap online kiadása emlékeztet rá, hogy Dani Alves, a PSG brazil jobbhátvédje súlyos térdsérülést szenvedett csapata kupadöntőjén, emiatt pedig lemarad a világbajnokságról.

A 35 esztendős védő kezdőként lépett pályára a harmad­osztályú Les Herbiers ellen 2–0-ra megnyert Francia Kupa-döntőben, ám a 86. percben térdsérülés miatt le kellett cserélni.

A tüzetes orvosi vizsgálatokon kiderült, hogy Alves jobb térdében súlyosan megsérültek a szalagok, ezért hamarosan megműtik, a felépülése pedig négy–hat hónapot vesz igénybe. „Amikor megéreztem a fájdalmat a térdemben, a lelkem távozott a testemből. Amint földre értem, tudtam, hogy nem leszek rajta az oroszországi világbajnokságra tartó repülőgépen” – mondta szomorúan Dani Alves a theplayerstribune.com-nak.

„Az öltözőben az orvosok azt mondták, várjuk meg a következő napot a vizsgálatok eredményeivel, de a szívemben tudtam, hogy vége. Mindenki jött ünnepelni a kupagyőzelmet, és nem akartam semmilyen negatív érzelmet a csapatnál.

Ha ismeritek Dani Alvest, tudhatjátok, hogy én mindig boldog kurafi vagyok, úgyhogy mosolyogtam és próbáltam jól érezni magam”

– tette hozzá.

A védő úgy véli, hazája csapata csúcsra érhet Oroszországban.

HBN/Nemzeti Sport Online


Ibrahimovic
Stockholm/Budapest - Zlatan Ibrahimovic nem lesz ott a svéd válogatottal a nyári oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A svéd szövetség a honlapján emlékeztetett rá, hogy a Los Angeles Galaxy támadója a 2016-os Európa-bajnokság után jelezte, többet nem kíván pályára lépni a nemzeti csapatban, ...