Akikre a legtöbben voksoltak

Akt.:
A győztesek
A győztesek - © Fotó: Matey István
Debrecen – Majd’ tizenötezer szavazaton osztoztak meg a közönség által legjobbnak választott sportolók.

Hat kategóriában szavazhattak az olvasók az Év sportolója szavazáson. A leadott voksok alapján a legnépszerűbb férfi sportolónak Halek Mártont, a DVSE Universiadé győztes pólósát választották. – Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen erős mezőnyben én leszek az első, éppen ezért nagyon kellemes meglepetésként éltem meg. Még semmilyen hasonló elismerésben nem volt részem eddig, így ezért is oly kedves ez számomra – mondta Halek, aki már négy éve vízilabdázik a cívisvárosban. – Bízom benne, hogy csapatommal meg tudjuk szerezni a kitűzött ötödik helyet, és a sikerhez magam is sok góllal hozzá tudok majd járulni, és teljesítményem alapján esetleg felfigyelnek rám a válogatottban is. Egyébként a Debreceni Egyetemen sportszervezői szakra járok levelező tagozaton, ez a szak érdekes számomra, és a jövőmet is el tudom ebben képzelni.

Hegyi Dóra már rutinos résztvevője az Év sportolója választásnak, s most sem maradhatott ki a díjazottak listájából. A debreceni aerobikos tavaly sporttörténelmet írt az Európa-bajnoki 3. helyezésével, hiszen a sportágban egyéniben még senki sem állhatott dobogóra kontinensviadalon. A Flex-HD kiválósága lett a legnépszerűbb női sportoló 2013-ban. – Valóban remek évem volt, éppen ezért egy kicsit bíztam abban, hogy a szakmai zsűrinél is esélyem lehet a végső győzelemre. De nagyon nívós volt a mezőny, szerencsés a megyénk, hogy ilyen sok erős női sportolója van. Boldog vagyok, hogy újra én kaptam a legtöbb szavazatot a nőknél, hiszen sokat jelent számomra az emberek véleménye. Ez egy visszajelzés, hogy nemcsak „házon belül”, az aerobikosok, hanem a sportszerető közvélemény is ismer, illetve elismer – nyilatkozta a Naplónak a bájos aerobikos.

A díjkiosztón „első bálozó” volt Szőllősi Panna, aki a Flex-HD ifjú aerobikosaként az utánpótlás női kategóriában kapta a legtöbb olvasói szavazatot. – Nagyon furcsa, jóleső érzés volt a díjazottak között lenni. Megtisztelő volt, hogy más sportágak világbajnokaival együtt ünnepelhettem. Büszke vagyok rá, hogy elértük ezt a sikert, ugyanis a csapattársaim és az edzőim nélkül ez nem sikerülhetett volna – mondta a 16 esztendős sportolóhölgy, aki számára az idei legnagyobb kihívást a mexikói világbajnokság jelenti.

Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

A szavazók döntése alapján az Év legnépszerűbb csapata a Bakó Anett, Hegyi Dóra, Szörényi Ágota, Kun Orsolya, Hagymási Alexandra összeállítású Flex-HD aerodance alakulata lett. – A 2012-es világbajnoksághoz képest hatalmas előrelépést tett a gárda tavaly, a Világjátékokon elért 4., illetve az Európa-bajnoki 2. helyezés fantasztikus eredmény. Bevallom, a lányok rengeteget dolgoztak a sikerért, az egy hónapos intenzív nyári felkészülés nagyon megerőltető volt fizikailag és mentálisan egyaránt. Azért jó ez a gárda, mert tehetséges sportolókból áll, jó köztük a személyes kapcsolat, s ezáltal nagy az összhang – mutatta be a csapatot Kovács Judit, a lányok egyik edzője.

Győzne az ob-n is

– Nagyon jó érzés újra a díjazottak között lenni, nem gondoltam volna, hogy ismét ennyien szavaznak rám, éppen ezért nagyon meglepődtem az eredményen – mondta Bokross Zsolt, a Báthory Gym kick-bokszolója, aki fiatal kora ellenére már ötszörös világbajnok. – A tavaly elért eredményeim közül a legbüszkébb arra vagyok, amelyet december 14-én értem el egy budapesti gálán. Itt sikerült profi Európa-bajnoki címet szereznem K1 szabályrendszerben egy szerb ellenféllel szemben – nyilatkozott a fiatal harcos, majd az ez évi terveibe avatott be minket. – Idén októberben rendezik meg a világbajnokságot, erre az évre azt tűztem ki célnak, hogy onnan aranyéremmel szeretnék hazatérni. Hazai versenyek közül az áprilisi magyar bajnokságon szeretnék mindenféleképpen győzedelmeskedni.

A legnépszerűbb edző címet egy hölgy érdemelte ki, Czóbelné Mester Kata a DEAC női futsalcsapatánál elvégzett munkája elismeréseként több száz szavazatot kapott. Az ötvenegyszeres válogatott korábbi labdarúgó hölgy sajnos nem tudott részt venni a díjkiosztó ceremónián, mivel nemrégiben felkérték a női válogatott pályaedzőjének, és éppen a napokban összetartáson vesz részt Telkiben. Mester Kata helyett Lenténé Puskás Andrea, a DEAC sportegyesület ügyvezetője vette át a díjat.

HBN


Favoritok a zsűrinél
Debrecen – A Debreceni Búvárklub három kategóriában is aratott a Napló munkatársainál.
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek