Helyi közélet

2008.03.07. 10:54

Aprófóbiája van a Volánnak?

<p>Debrecen – Vagy van 2250 forintja megfelelő címletekben vagy nincs, akkor tessék, amit kirakott tegye el! – hangzott a felszólító válasz. Nagyon bántó volt számomra az alkalmazott hangneme, eljárása – írja olvasónk.</p>

Ismét született egy rendelet – a legmagasabb régiókból származik. Természetesen ezt sem tartja mindenki magára nézve kötelező érvényűnek, ugyanúgy, mint bármi más rendeletet vagy rendelkezést. Az egy és kétforintosok végóráiról, megszűnéséről illetve azok 2008. február 29-én éjfélig, mint érvénes fizetőeszközök használatáról, elfogadásáról van szó.

Február 29-én délelőtt 10:30 körül bementem a Hajdú Volán bérletpénztárába, hogy megvásároljam a március havi nyugdíjas bérletemet, melynek ára 2250 forint. A pénztárnál senki sem volt (az egész helyiségben is alig voltak páran) tehát nem raboltam senkitől az időt azzal, hogy kiszámoltam húsz darab egyforintost, egy darab tízforintost, és egy darab húszforintost a fizetendő 50 forintra végződő bérlet árába.

Ezt követően letettem egy kétezrest és egy darab ötszázast, mivel sajnos már egyetlen árva kétszázasom sem, sőt két darab százforintosom sem volt. Ezt látván a pénztárban ülő alkalmazott hölgy egy elegáns mozdulattal visszatolta az összes aprópénzt és közölte velem: ezt tegyem el nyugodtan, mivel nem tudok megfelelő kerek összeggel fizetni, így majd ő visszaad nekem.

Kérdeztem tőle miért nem jó ez így, hisz tudomásom szerint még köteles lenne akár ötszáz forintot is elfogadni egy-két forintosokban bármelyik bérletet venni szándékozó vásárlótól, én pedig csak húsz darab „kis ártatlan” egyforintost tettem a bérlet árába.

– Vagy van 2250 forintja megfelelő címletekben illetve érmékben vagy nincs, akkor tessék, amit kirakott tegye el! – hangzott a felszólító válasz. Nagyon bántó volt számomra az alkalmazott hangneme, eljárása és egyáltalán az egész viselkedési formája. Főleg, hogy napokon keresztül minden médiában felhívták az állampolgárok figyelmét a „szegény kis”egy-kétforintosok mai felhasználási módjáról, és további sorsáról. Kár, hogy ilyen keserűen végződött számomra az utolsó húsz darab kis egyforintostól való búcsúm – ami sajnos csak szándék maradt a Hajdú Volán pénztárosának jóvoltából.

Szentirmay Tiborné, Debrecen

  • A Hajdú Volán garanciákat hiányol
  • Hajdú Volán: relatív, hogy mi a drága
  • Mi a véleménye a Hajdú Volán szolgáltatásairól?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában