Akár rohamrendőrök is lehettek egy napra az ebesi gyerekek

Akár rohamrendőrök is lehettek egy napra az ebesi gyerekek
© Fotó: Magánarchívum
Ebes – Immár harmadik éve küzdhettek a tanulók a Kresz-kupáért.

Nagyszabású, megyei szintű rendezvényt szervezett az Ebesi Arany János Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános és AMI május 9-én.

Az iskola minden tanulója KRESZ-tesztet töltött ki, ezután az udvaron megkezdődtek a jó hangulatú, érdekes programok. Az ebesi iskola tanulói 11 helyszínen ismerkedhettek meg a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentők, a honvédség és a polgárőrség munkájával; lövészeti, környezetvédelmi foglalkozáson vehettek részt.

A legnagyobb érdeklődéssel a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság által szervezett programokat várták a gyerekek. Lehetőség nyílt ujjlenyomatvételre, a különböző fegyverek bemutatására, és fel lehetett próbálni a rohamrendőr felszerelését is. A közlekedési szakemberek ügyességi, szabályossági pályát állítottak fel, a tanulók kipróbálhatták kerékpáros tudásukat, beülhettek a polgárőrség legújabb szolgálati autójába. A rendezvény tetőpontja a műfüves pályán megtartott izgalmas rendőrkutya-bemutató volt. Az eseményt megyei verseny egészítette ki a KRESZ-kupáért. Az immár 3. éve ismerős versenyre ebben az évben 10 település 16 csapattal nevezett be. 8 alsós és 8 felsős csapat 6 állomáson versenyzett a KRESZ-kupa megszerzéséért – tájékoztatott Balogh László, az Ebesi Polgárőr Egyesület elnöke.

HBN