Akár megegyezés is lehet egy debreceni cserbenhagyás vége

Debrecen – Ha a közvetítői eljárás eredményesnek bizonyul, az ügyészség megszüntetheti a büntetőeljárást azzal az autóssal szemben, aki figyelmetlensége miatt elütött egy, a biciklijét a zebrán áttoló kerékpárost, de tovább hajtott.

A vádhatóság közlése szerint a baleset idén májusban történt egy forgalmas debreceni kereszteződésben, a biciklis nem sérült meg, az ügyben cserbenhagyás vétsége miatt nyomoztak. A vádlott azzal követte el az 1 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható vétséget, hogy nem győződött meg arról, szüksége van-e a kerékpárosnak segítségnyújtásra.

A közvetítésre azért van lehetőség, mert a gyanúsított beismerte és megbánta a bűncselekményt, vállalta annak jóvátételét és ehhez a sértett is hozzájárult. A feleknek 6 hónapja van a megegyezésre, a közvetítői eljárást pártfogó felügyelő, vagy erre szerződött ügyvéd folytatja le.

HBN


Utólag már késő bánni – Nem játék a cserbenhagyás
Néptelen utcán sietve egy padon összegörnyedve fekvő mozdulatlan embert látunk, vagy az előttünk haladó autó balesetet szenved. Ilyen eset bármikor előfordulhat velünk, ezért jó tudni, ezekben a helyzetekben milyen büntetőjogi felelősséggel járó kötelezettségünk van.