Akár még jól is elsülhet a vérfrissítés az MVFC-nél

Turzó József
Turzó József - © Fotó: HBN-archív
Berettyóújfalu – Ahogyan azt Turzó Józseftől megtudtuk, lesznek változások az MVFC keretében.

Már egy hónapja, hogy véget ért a férfi futsal NB I. 2014/15-ös küzdelemsorozata, melyben az egyetlen hajdú-bihari társaság, az MVFC-Berettyóújfalu ismét kitett magáért. Az újfaluiak címvédőként kezdték meg a bajnokságot, ahol végül a Győr mögött a második helyen végeztek, illetve az UEFA Futsal Cup-ban is bejutottak az elit körbe.

Cserélődnek

Turzó József, a Berettyóújfalu vezetőedzője adott számot lapunknak a tervekről.

– Az erőviszonyokat tekintve reálisnak mondható a helyezésünk, bár kicsit mégis keserű a szájízünk, ugyanis a Futsal Cup és a játékosok válogatottbeli elfoglaltságai miatt a bajnokság bizonyos időszakai nem úgy alakultak, ahogy reméltük – pedig szorosabb is lehetett volna a vége – értékelte röviden a 2014/15-ös szezont az Újfalu vezetőedzője, Tuszó József.

Amint megtudtuk, az idény utáni levezetés elmaradt az MVFC számára, hiszen nem volt rá alkalom. – A válogatottjaink már az utolsó meccsünkről összetartásra utaztak, illetve többen sérüléssel bajlódtak, vagyis nem tudtam már edzéseket tartani. Viszont július elsején mindenki megkezdi a „házi feladatát”, 16-án találkozik a csapat megmaradt része, 20-án pedig a teljes keret – mondta a hajdú-bihariak mestere, majd rátért arra is, kik távoznak és kik érkeznek.

– Négy játékosunk elmegy: Birinyi Balázs a Fradiba igazol, Hajdu Zsolt visszatér a nagypályára, Nagy Tamás Szombathelyen folytatja, illetve kilenc év után Lovas Norbert is távozik, mivel nem tudott megegyezni a klubbal. Már folynak a tárgyalások az érkezők ügyében, egy új magyar futsalosunk lesz Nagy Imre személyében, valamint két szerb és egy ukrán válogatott sportoló jöhet még, ha minden jól megy, pénteken már alá is írhatnak. Vagyis az eddigi évekhez képest nem sikerült egyben tartani az együttest, de lehet, ez még jól is elsülhet, mindig szükség van a változásra, a vérfrissítésre – vázolta fel a helyzetet Turzó, aki nem sokat tudott pihenni és máris készül a következő bajnokságra, hiszen természetesen neki is meg kell újulni.

Bizakodó

– A hírek szerint nem változik az NB I. lebonyolítása, elvileg augusztus 31-én rendezik az első fordulót, ami után rögtön egy egyhónapos szünet következik nemzeti együttesünk selejtezői miatt. Egyébként az egész szezonra jellemző lesz a sok megszakítás, ami nem túl jó, de azért érthető. Mint minden évben, most is bizakodó vagyok, bízom benne, a változások pozitívan hatnak majd ránk. Előzetesen nem lehet megjósolni, milyen lesz a következő kiírás, az biztos, erősödni fog a többi gárda is, így közelebb kerülhetnek hozzánk. A Győrre vagyok kíváncsi, hogy tud-e erősíteni, vagy sem. Ahogyan hat éve folyamatosan, most is szeretnénk a dobogón végezni – tekintett előre a tréner.

HBN