Akár két futsal arany is összejöhet

Berettyóújfalu, Debrecen, Hajdúböszörmény – A férfiaknál a Berettyóújfalu és a DEAC, a nőknél a Hajdúböszörmény küzd a végső győzelemért.

A nyíregyházi Continental Arénában rendezik meg a futsal Magyar Kupa férfi és női elődöntőit szombaton, a győztesek vasárnap a fináléban lépnek pályára.

Három hajdú-bihari együttes is eljutott a négyes döntőig: a férfiak mezőnyében, szombaton 15.30-tól a Haladás az MVFC-Berettyóújfaluval, míg 18 órától a DEAC a Rubeola FC Csömör gárdájával csap össze. A hölgyeknél 13 órától rendezik meg az Astra-Kiskunfélegyháza–Hajdúböszörmény találkozót, előtte, 10.30-tól pedig a Ricsilla–Tolna-Mözs párharcra kerül sor.

– A kupagyőzelemért szállunk harcba: úgy hiszem, mindegy, az elődöntőben vagy a fináléban találkozunk-e a Haladással, mert ez a csapat kikerülhetetlen. Jó formában vannak, nehéz meccsre számítok. Sokszor találkoztunk már, ismerjük egymást, edzőjüket, Turzó Józsefet senkinek sem kell bemutatni. Nemrég leigazolták Dróth Zoltánt, az ő semlegesítése kulcskérdés lehet, ahogyan az is, milyen arányban tudjuk kihasználni a helyzeteinket. Ha túljutunk a szombathelyieken, a végső kör sem lesz könnyű, a Csömör nem véletlen jutott el eddig, ahogy a DEAC sem, öreg hiba lenne bárkit is lebecsülni. Legutóbb a bajnokságban legyőztük a Győrt, ez lökést kell, hogy adjon – mondta el érdeklődésünkre Trencsényi János, a Mezei-Vill csapatkapitánya.

Az NB II-es Rubeola több „nagyvadat” is elejtett menetelése során, kiütötte az ETO csapatát és a Fradit is, így a debreceniekre sem vár könnyű feladat. Elek Gergő vezetőedző a Deac.hu-nak nyilatkozva elmondta, egyértelműen győzelmi céllal utaznak el Nyíregyházára. „A Csömör ért el megsüvegelendő eredményeket a kupában, de nem mérhető a másik két elődöntőben lévő csapathoz. Ezért továbbra is szerencsésnek érzem magunkat az ellenfél miatt.”

Ez még hiányzik

Quirikó Vivien, a HTE mestere kifejtette, egy előrehozott döntőnek is lehet tekinteni az Astra elleni derbit. – A négyes döntőbe bekerült egyletek közül mi és a Kiskunfélegyháza van a legjobb formában. Aki nyerni tud, annak a végső sikerre is jó esélye lesz. Az elmúlt eredmények alapján nekünk áll a zászló, de ha ebből indulnánk ki, pórul járnánk. Ellenfelünk óriási kuparutinnal rendelkezik, erős a kerete – nehéz feladat előtt állunk, de bízom a csapatban. Egy biztos, ha bejutunk a döntőbe, ott már vélhetően könnyebb dolgunk lesz. Az MK-trófea még hiányzik a repertoárunkból, ugyan már kétszer is bejutottunk a fináléba, de aztán meg kellett elégednünk az ezüsttel. Mindenki motivált, tudjuk, mi a célunk, és mindent meg is fogunk tenni érte! – jelentette ki Quirikó Vivien.

Bronzmeccset nem rendeznek, így amely gárda kikap az elődöntőben, annak számára befejeződik a kupa. A finálét vasárnap rendezik, délután négytől a hölgyeké, majd fél nyolctól az uraké lesz a parkett, utóbbi összecsapást az M4 Sport élőben adja majd.

HBN