Debrecen hírei

2013.04.20. 15:53

Győzött a rutin és az erőfölény

Debrecen - A Debrecen két negyeden át tartotta magát, majd a Szolnok eldöntötte a meccset.

Debrecen - A Debrecen két negyeden át tartotta magát, majd a Szolnok eldöntötte a meccset.

A Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP otthonába látogatott a DVSE szombaton délután a Vodafone férfi vízilabda OB I. rájátszásának nyitányán. A két győzelemig tartó párharc tétje nem más, mint a legjobb négybe kerülés. Amint arról Varga Tamás, a debreceniek játékos-edzője korábban portálunknak beszámolt, számukra jelenlegi helyzetükben (több kulcsjátékos is hiányzott) nem a szolnokiak elleni győzelem a cél, hanem inkább már az utána következő Szentes és Honvéd elleni találkozókra koncentrálnak. Mindez persze nem azt jelenti, hogy ne tettek volna meg mindent a siker érdekében - amint az az összecsapáson is látszott, a fiatalokkal kiálló Debrecen szépen taktikusan játszva egy ideig tartotta a lépést a klasszisokat a soraiban tudó Szolnokkal.

Állták a sarat

Az első negyedben viszonylag lassan pörögtek fel a játékosok, csak szűk három perccel a vége előtt született meg a vezető gól, ami Aleksic Milan nevéhez fűződött. A hazaiak találata abszolút nem zavarta meg a debrecenieket, sőt, Halek Márton és Boris Letica emberelőnyös góljainak hála máris 2-1-re módosult az állás.

A szusszanás után Kis Gábor révén gyorsan kiegyenlített a Szolnok, ám jött Alex Giorgetti, és máris 3-2-t mutatott az eredményjelző. A folytatásban Nyéki Balázs egalizált, ám nem sokkal később Boris Letica egy távoli lövésből született góllal lepte meg Decker Attilát. A negyed második felében Branislav Mitrovics kifogott egy büntetőt, illetve a DVSE szépen állta a hazaiak rohamait, úgy tűnt, 4-3-as hajdúsági vezetésnél jön a nagyszünet, ám egy másodperccel a lefújás előtt Aleksic tudott ismét eredményes lenni (4-4).

Felőrölték őket

A harmadik játékrészben először a szolnokiak rutinos játékosai tudták érvényesíteni akaratukat, Pásztor Mátyás akciógólja után 5-4-re módosult az állás. Pár másodperccel később azonban Kállay Márkot hagyták egyedül, aki egy szép távoli lövésből egyenlített. A következő percekben felgyorsította a játékot a Tisza-parti egylet, amivel a debreceni rutintalanabb fiatalok nem tudtak mit kezdeni, így gyors egymásutánban három gólt is szereztek a vendéglátók, akik így elhúztak 8-5-re.

Nem indult túl jól a záró etap, a Mitrovics helyére frissen beállt Nébald Olivér kapuját Aleksic avatta fel rögtön. Az utolsó negyed derekán Vörös Viktor növelte ötgólosra az előnyt, a válasz Vindisch Ferenctől érkezett, megtörve ezzel a DVSE több mint tíz perce tartó gólcsendjét. A hajrában ismét Vörös villant, majd pedig Kovács Olivér állította be a 12-6-os végeredményt.

Összességében elmondható, hogy a Debrecen az első két negyedben alaposan megnehezítette a Szolok dolgát, a mérkőzés második felére azonban elfáradt a több fiatallal kiálló hajdúsági alakulat, a vendéglátók pedig érvényesítették akaratukat, illetve erőfölényüket és magabiztos sikert arattak. Ezzel a két győztes meccsig tartó párharc állása 1-0 a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP javára. Folytatás április 24-én, szerdán 19.30-tól a Debreceni Sportuszodában.


A tények

Vodafone Férfi Vízilabda OB I., negyeddöntő, 1. forduló

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – DEBRECEN 12-6 (1-2, 3-2, 4-1, 4-1)

 Tiszaligeti uszoda, 100 néző. Vezette: Füzesi Zs., Székely B.

SZOLNOK: Decker A. - Zivko G. 2, Hosnyánszky N., Nyéki B. 1, Milan A. 3, Kis G. 1, Negrean T. Csere: Kovács O. 1, Vörös V. 2, Hangay Z., Marnitz G., Pásztor M. 1, Ramiro G. 1. Edző: Kovács István.

DEBRECEN: Mitrovics - Palotás G., Kállay M. 1, Giorgetti 1, Vindisch F. 1, Letica 2, Halek M. 1. Csere: Macsi P., Somlai T., Pocian S. P., Nébald O. Edző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 6/3.

Gól – büntetőből: 1/0, ill. 0/0.

Kipontozódott: - , ill. Kállay Márk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!