Helyi közélet

2013.12.09. 19:37

Kárpátalja püspökéről készítettek filmet

Kárpátalja - A döntősök értékes ajándékokat kapnak, a legjobbak pedig brüsszeli utazást nyernek.

Kárpátalja - A döntősök értékes ajándékokat kapnak, a legjobbak pedig brüsszeli utazást nyernek.

Munkácsi diákok is beneveztek egy magyarországi versenyre, a budapesti székhelyű Barankovics István Alapítvány Online Demokrácia Aktivity vetélkedőjére, ami egy játékos kreatív verseny középiskolások számára.

DemokRákóczi

A Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola 8.B osztályának diákjai, korkedvezménnyel indulhattak a megmérettetésen, DemokRákóczi néven versenyeznek. Csapatparancsnokuk Popovics Bence, a csapat tagjai pedig Tegze Ágnes, Kopriva Zoltán, Kobály Sándor és Koroly Dávid, mentoruknak pedig az iskola tanárát, Popovics Pált választották.

A versenyen többek között filmeket forgattak, és közösségi oldalt, blogot, kép- és videomegosztót is gondozniuk kellett.

– A második fordulóban önkéntes munkát szerveznünk. A munkácsi gyerekkórház javára az iskolában játékokat gyűjtöttünk, a beteg gyerekeknek pedig báboztunk, zenéltünk. A harmadik fordulóban egy helyi hősről, közösségük egyik példaképéről kellett filmet készíteni. Mi Gulácsy Lajos bácsit, nyugalmazott református püspököt választottuk – mondták el a diákok.

A versenyen az öt legjobb csapat jut a döntőbe, ahol a legjobb három egy brüsszeli utazást nyer.

A résztvevőkre a verseny honlapján lehet szavazni. Ha az olvasóknak is tetszenek a DemokRákóczi munkái, szavazzanak a csapatra.

A csapat kisfilmjei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában