Akár elkészül, akár nem, lesz tanítás az újlétai iskolában

Akár elkészül, akár nem, lesz tanítás az újlétai iskolában
© Fotó: Matey István
Újléta – Újléta lakosai aggódnak a gyermekeikért, hogy nem lesz hova iskolába járniuk.

A Kiss Zoltán Általános Iskola felújításra szorult, a munkálatokat megkezdték június 16-án és a tervek szerint augusztus 31-ig be is kell fejezni. A helyi lakosok aggódnak, hogy az intézmény nem lesz időben kész és gyermekeik nem tudnak majd iskolásba járni. Szimáné Tóth Erzsébet, a település polgármestere hangsúlyozta, hogy a korszerűsítés semmiben sem befolyásolja az iskolakezdést, még ha el is húzódik az épület felújítása, szeptember 1-jén náluk is megkezdődik a tanítás.


Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Az általános iskolában folyamatosan zajlanak a munkálatok, a gépészeti átalakítások már megtörténtek, jelenleg a nyílászárók cseréje, illetve különféle festések zajlanak. Az iskolaigazgató a munkálatok állásáról nem nyilatkozhatott és Szimáné is arról adott tájékoztatást, hogy ő is csak a projektmenedzsmenttől kap információkat, hogy éppen hol tartanak a felújításban. Tőlük azt az ígéretet kapta, hogy nyár végére biztosan kész lesz az iskola.


Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Ezt azonban a polgármester másként látja. A település első embere úgy véli, messze állnak még a felújítási folyamatok lezárásától, egy-két hetes csúszás biztosan lesz, de bízik az ígéretben, hiszen mindenki érdeke – már csak a kötbér miatt is –, hogy azt időben befejezzék. Szimáné Tóth Erzsébet elmondta, hogy látja a munkások igyekezetét, az augusztus 20-ai hosszú hétvégén is dolgoztak, és a nyár utolsó hétvégéjén is minden erővel dolgozni fognak. Ehhez az önkormányzat is megad minden segítséget, például biztosítja a takarítói személyzetet.

HBN–Vass Kata
hirdetés