Helyi közélet

2013.08.12. 09:49

Nem elég a pénz a debreceni beruházásokra

Debrecen - Kérdés, nekiugrik-e emiatt az ellenzék hétfőn Kósáék torkának.

Debrecen - Kérdés, nekiugrik-e emiatt az ellenzék hétfőn Kósáék torkának.

Negyedórával a kilenc órai hivatalos kezdési időpont után még „sehol semmi” a debreceni közgyűlésen, ahol ma elsősorban azért támadhatja a városvezetést az ellenzék, mert két nagyberuházás sem készül el az előzetesen kalkulált összegből. Így a Parkerdő fejlesztésére szánt 2,3 milliárd forinthoz (ezen összeg túlnyomó részét az állam adja) 500 milliót kellene hozzátenni az előterjesztés szerint, míg a debreceni botanikus kertben javában épülő Tudományos Élménypark 1,83 milliárdos költségvetését 247 millióval volna szükséges megtoldani (1,6 milliárd itt is a központi költségvetésből érkezik). A Pallagi út korszerűsítése szintén többe kerül majd.

Az önkormányzat részéről azt mondják azért kell több pénz, mert az áremelkedések, az útdíj, a várható infláció és egyéb költségek növekedése miatt a kivitelezők nem jönnek ki az előzetesen kalkulált összegekből.

Közben kiderült, hogy az önkormányzat ügyrendi bizottsága még ülésezik, ezért a közgyűlés – amely a szokásos csütörtöktől eltérően ez alkalommal hétfőn ül össze – fél órával később kezdi munkáját.

HBN


Ahogy várható volt, a szocialisták nem hagyják ki a ziccert.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában