“Akár egy korty folyadékból is lehet tragédia” – Közleményben válaszolt a DKV a háromezer forintos vízivásra

Akt.:
“Akár egy korty folyadékból is lehet tragédia” – Közleményben válaszolt a DKV a háromezer forintos vízivásra
© Fotó: Magánarchívum / Derencsényi István
Debrecen – Hatalmas port kavart a Nemzeti Sport Online újságírójának debreceni kalandja: Cserháti Zoltánt háromezerre forintra vágták meg vízivásért az egyik DKV-járaton. A történet bejárta a Facebookot, és az országos média is felkapta. A debreceni közlekedési társaság most közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, az írást változtatás nélkül közöljük.


Frissítés:

Eltörlik a vízivás tilalmát, büntetlenül ihatunk majd a DKV-járatokon!


A 2016. április 27-ei italfogyasztással kapcsolatos Facebook-bejegyzéshez a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. hivatalos közleményt ad ki.

Sajnáljuk azokat az eseteket, amikor ellenőreink az előírásoknak megfelelően eljárva, kénytelenek voltak megbüntetni a járatainkon az ételt- és italt fogyasztó utasainkat.

Az eset kapcsán ismét felhívjuk minden utasunk figyelmét, hogy a debreceni helyi közösségi közlekedési eszközökön évtizedek óta érvényben van az szabály, hogy a járművön tilos mindennemű étel és ital fogyasztása. Ennek oka az, hogy a közlekedés veszélyes üzem, ebből adódóan a DKV Zrt.-é minden felelősség! Bármikor előfordulhat baleset és ilyenkor éppen akár egy korty folyadékból tragédia lehet. Egy hirtelen fékezés vagy manőver közben történő étel-, vagy italfogyasztás során félrenyelhet az utas, mely szélsőséges esetben fulladáshoz is vezethet. A felelősség ebben az esetben a DKV Debreceni Közlekedési Zártkörűenműködő Részvénytársaságé.

Mindezen túl az étel és ital beszennyezi a jármű padlóját, a kárpitját, valamint az utasok ruházatát is.

Bár a natúr ízesítetlen víz, vagy ásványvíz valóban nem hagy nyomot a járművek szövetén és/vagy az utasok ruházatán, de attól még ugyanolyan balesetveszélyes, hiszen ha a padlóra folyva, akár kis mennyiségben is csúszásveszélyt jelent, valamint egy esetleges hirtelen fékezésnél, vagy manővernél ugyanúgy félrenyelheti az utas, mely szélsőséges esetben fulladáshoz is vezethet. Természetesen a szerdán történt legutóbbi pótdíjazási esetet kivizsgáljuk, és amennyiben a kedves utasunk Ügyfélszolgálatunkon írásban tett panaszt, arra az 1997. évi CLV. a fogyasztóvédelemről szóló törvényben meghatározott időn belül megkapja Társaságunk hivatalos válaszát. Mindazonáltal Társaságunk megvizsgálja annak lehetőségét is, hogy milyen módon lehet azt szabályozni, hogy egészségügyi okok esetén a víz fogyasztása engedélyezett legyen. – Az ételfogyasztás tilalmának enyhítésére a továbbiakban sincs módja Társaságunknak.

A szabályzat kivételeinek meghatározásáig azonban a DKV Zrt. járművein továbbra is tilos bármilyen nemű étel- és italfogyasztás.

– DKV Debreceni Közlekedési Zrt. –

A Facebookon egyébként már egy tömeges vízivó akció is szerveződik jövő hétre, bár a debreceni közgyűlés mai döntésével talán okafogyottnak látszik az akció.


“Háromezer forintért ittam két korty vizet Debrecenben”
Sok olvasónk adott már hangot a panasznak, miszerint több ezer forintra büntették a debreceni villamoson, mert menet közben elfogyasztott pár korty vizet. Mint akkor kiderült, a cég szabályzata valóban tiltja a közlekedők számára a járművön történő evés-ivást, de ezzel sajnos nincs mindenki tisztában. Ebbe a csapdába esett a Nemzeti Sport Online gyanútlan újságírója is, amikor életében másodjára Debrecenben járt…


Sem enni, sem inni nem lehet a villamoson
Debrecen – Akár háromezer forintba is kerülhet egy korty víz elfogyasztása a villamoson.


Címkék: , , ,