Akár egészen máshogy is alakulhatott volna a Fradi elleni meccs

Akár egészen máshogy is alakulhatott volna a Fradi elleni meccs
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC csapatkapitányi karszalagját viselő Mészáros szerint partiban voltak riválisukkal.

Minden igyekezete ellenére sem tudta megtörni a Fradi lendületét a DVSC-TEVA csapata: a szombat esti összecsapáson 3–0-ra a zöld-fehérek nyertek a Nagy­erdei Stadionban, vagyis Thomas Doll együttese hat fordulót követően továbbra is százszázalékos az NB I-ben.

Korán, a 12. percben vezetést szerzett a vendég fővárosi egylet Böde révén. Ugyan hamar egyenlíthetett volna a Loki, mely az idő előrehaladtával az irányítást is átvette, félidőben mégis maradt az 1–0-s Fradi-előny. A szünet után tovább nyomtak a cívisvárosiak, mégis a Ferencváros talált be, kétszer is, előbb Sestak, majd Radó volt eredményes, kialakítva ezzel a 3–0-s végeredményt. A lefújás után egyébként az FTC vezetőedzője, Thomas Doll is elismerte, az egész meccset figyelembe véve talán még ő is túlzónak tartja a háromgólos sikerüket.

Nem így tervezték

– Nagyon nehéz bármit is mondani a mérkőzésről, egyértelmű, hogy nem úgy alakult, ahogyan azt elterveztük. Sajnos kaptunk egy elkerülhető gólt, ami után mi is betalálhattunk volna, ám nem sikerült. Partiban voltunk ellenfelünkkel, nyomást gyakoroltunk rájuk, de nem tudtunk betalálni, ellenben ők újabb gólokat szereztek. Nyilván szerettük volna megszerezni a három pontot, ez most nem jött össze, de menni kell tovább, annál is inkább, mivel újabb rangadó vár ránk a Videoton ellen. Ugyan nem szerepel túl fényesen a fehérvári alakulat, ennek ellenére biztosan nehéz mérkőzés vár ránk – értékelte a derbit lapunknak Mészáros Norbert, a piros-fehérek rutinos belső védője.

Az összecsapás krónikájához tartozik még, hogy egy ízben szabálytalanul állították meg Balogh Norbertet, amiért tizenegyes járt volna, ám a játékvezető sípja néma maradt. Az ifjú támadó a klub hivatalos honlapjának nyilatkozva elmondta, Castilliontól kapott egy jó labdát, próbált vele befordulni, de Ramírez megrúgta az Achillesét, összeesett, ám a játékvezető nem ítélet tizenegyest, pedig szerinte az volt. Ha pedig azt értékesítik, azzal egyenlíthettek volna, és akkor máshogy alakul a találkozó.

HBN–SZADÓ