Akár a bűvös 300 ezer reptéri utas is meglehet

Akár a bűvös 300 ezer reptéri utas is meglehet
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Októberben 45 százalékkal több, mintegy 18 ezer 800 légi utas fordult meg a Debrecen Airporton. Az első tíz havi utasforgalom 74 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakát – közölte a Debrecen Airport szerdán.

– Az év végéig további 40-50 ezer utas fog még megfordulni a repülőtéren, és ezzel komoly utasforgalmi növekedést fogunk elérni a 2015-ös évhez képest – így kommentálta az eredményeket Tamás László, járatfejlesztési igazgató. Ha a várakozásai igazolódnak, a közölt adatok alapján az év végéig akár a 300 ezres utaslétszám is összejöhet.

Tamás László emlékeztetett arra, hogy a karácsonyi szünetre ismét elindul a Wizz­air malmöi járata, amely 2017 márciusától ismét hetente két alkalommal biztosít légi összeköttetést a svéd metropolisz és a cívisváros között.

Jó hír még Debrecen és a régió turizmusának, hogy hétről hétre többen keresik fel Kelet-Magyarországot külföldről, egyre több az angol, holland, olasz, francia és német üzleti és szabadidős céllal érkező látogató. Mint a közleményben írták, élénkült a Debrecenből kiutazó turisták száma is októberben.

HBN
hirdetés