Akadt néhány ittas sofőr Hajdú-Biharban

Ártánd, Berettyóújfalu, Biharkeresztes – A berettyóújfalui rendőrök két férfival szemben bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrök 2016. július 3-án 10 óra 40 perc körül Biharkeresztesen járőröztek, amikor észrevettek egy gépkocsit, amelynek sofőrje a rendőrautó láttán hirtelen bekanyarodott az Irinyi utcába, ahol leparkolt. A gépjárművezető kiszállt az autóból és elindult gyalog. A rendőrök igazoltatták a férfit, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. Ny. Jánost további mintavétel céljából előállították és vezetői engedélyét elvették. A nyomozók később gyanúsítottként kihallgatták a 66 éves biharkeresztesi lakost, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyanúsítottal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a berettyóújfalui rendőrök a napokban befejezték és az ügy iratait – bíróság elé állítási javaslattal – továbbították a járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a nyomozás is, amelyet szintén a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatott egy román férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ártánd Közúti Határátkelőhelyen belépésre jelentkezett 2016. július 24-én 22 óra 26 perckor egy tehergépkocsival közlekedő román állampolgár, akivel szemben a határrendészek alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A rendőrök a sofőr vezetői engedélyét a helyszínen elvették, majd további mintavétel céljából előállították a Biharkeresztesi Rendőrőrsre. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 43 éves férfit, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyanúsítottal szemben a rendőrség a nyomozást befejezte és az ügy iratait megküldte az ügyészségnek.

– police.hu –