Akadozott a rendszer, meghosszabbították a felvételi jelentkezéseket

Akt.:
Hétfő éjfél után még két órán keresztül lehetett jelentkezni a felsőoktatásba a felvi.hu internetes oldalon – derül ki a portál információiból.

Erre azért volt szükség, mert a weboldal nem bírta az utolsó órák rohamát és akadozott annak működése. Az index.hu azt írja egy ideig elérhetetlen volt az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) és az Educatio Kht. honlapja is.

Az index.hu-nak olvasók jelezték, hogy nagyon lelassult, sőt időnként hosszú percekig állt a felvi.hu internetes portál, amelyen keresztül lehetett jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe az első határidő szerint hétfő éjfélig. Ennek vélhetően az lehet az oka, hogy nagyon sokan hagyták az utolsó órákra a jelentkezések leadását, így túlterhelték a szervert. Éjfél előtt néhány perccel az OFIK és az Educatio Kht. illetékesei úgy döntöttek, hogy emiatt két órával meghosszabbítják a jelentkezési határidőt.

Gáti Mátyás, az Educatio Kht. sajtófőnöke az internetes portál kérdésére azt mondta: a technikai problémák miatt olyan nem fordulhat elő, hogy valaki emiatt maradjon le a jelentkezésről. A jelentkezéseket február 23-ig kell hitelesíteni a jelentkezőknek az Ügyfélkapun keresztül, vagy a felvi.hu-ról kinyomtatható hitelesítő adatlap kitöltésével és visszaküldésével – tette hozzá.

A diákok idén is tetszőleges számú jelentkezést adhattak be. Összesen 63 alapképzés, 69 felsőfokú szakképzés, valamint 253 új mesterképzés közül választhatták ki a számukra megfelelőket. A felvételi eljárás 9 ezer forintba került, ezért az összegért 3 jelentkezés megjelölésére volt lehetőség. Ezen felül a további jelentkezésekért az alapdíjon túl 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kellett fizetni – írja az index.