Akadálypálya bicikliseknek a Csemete utcán, Debrecenben

Akadálypálya bicikliseknek a Csemete utcán, Debrecenben
A bicikliutak hálószerűen szövik át Debrecent. De a kerékpárosok sajátossága, hogy a közlekedési eszközt gyorsasága és egyszerűsége miatt választják, illetve mert nem kell követni a kijelölt utat. Nem minden utca alkalmas azonban a biciklizésre.

A Csemete-Honvéd utcák kereszteződésénél például igazi akadálypálya található. A járda útvonalán lévő buszmegállóban a gyalogosok is alig férnek el, nemhogy még a biciklisek is ott közlekedjenek- akiknek az úton lenne a helyük- bár az új KRESZ lehetőséget ad nekik a járdán való haladásra. Valljuk be, a több sávos úton- ha balra kanyarodunk a Mester utca irányába, nem egy dudáló autóval kell megküzdenünk sávváltáskor.

 

Kerékpár nélkül is nehezen férünk el

 

Alternatívát nyújthatna az ellentétes oldal. A parkolóban azonban olykor még kerékpár nélkül is nehezen férünk el a haladó és álló autók között. A Csemete utcán keresztül lehet eljutni az egyik nagy bevásárlóközponthoz, a Modemhez és nem utolsó sorban a Fazekas Gimnáziumhoz is- így biciklis szemszögből nem elhanyagolható jelentőségű az útvonal .

 

Válasszuk az Egyetem sugárút- Bethlen utcánál húzódó bicikliutat

 

Ha van időnk, válasszuk az Egyetem sugárút- Bethlen utcánál húzódó bicikliutat, hiszen sok bosszúságtól kíméljük meg magunkat. Aki pedig siet, és mégis megpróbál ott kerékpározni, “élvezheti” a mesterségesen alakult, gyalogosok által folytonosan változó akadálypályát.

 

T.Z.