Akadálymentesítik a Városházát Siófokon

Akadálymentesítik a Városházát Siófokon.

Uniós támogatással, 33 millió forintból nem csak a mozgáskorlátozottaknak, hanem a hallás- és látássérülteknek, valamint az idős embereknek, és a babakocsival közlekedő kismamáknak is könnyebbé válik majd az ügyintézés. A hivatalban megváltozott munkaképességű emberek számára irodát alakítanak ki.

Rámpa, lift, egyedi vizesblokk és két akadálymentes parkolóhely készül, néhány belső nyílászárót is átalakítanak. A látássérülteknek a belső lépcsők felületén kontrasztos csúszásmentesítő sáv, Braille-írásos feliratok és névtáblák kerülnek ki. Hallássérülteknek olyan rendszert építenek ki a házasságkötő teremben és két tanácsteremben, ami a hallókészülék számára továbbítja az elhangzott szöveget. Akadálymentesítik az önkormányzat honlapját is, valamint egy olyan számítógépet telepítenek az épületben, amelyen keresztül jeltolmács ad segítséget a hallássérülteknek.

A munkálatok ideje alatt nem változik az ügyfélfogadás rendje

A munkálatok ideje alatt nem változik az ügyfélfogadás rendje, de október 18- tól egy hónapon keresztül megszűnik a főporta, és a Tanácsház utcai bejáraton át lehet csak bejutni az épületbe. Az átépítés idejére üzemen kívül helyezik a főporta melletti készpénzkiadó automatát is- mondta a Független Hírügynökségnek Kozma Ani, az önkormányzat szóvivője.

A projekt teljes 33 milliós költségéhez 29,7 millió forintot a Dél- Dunántúli Operatív Program keretében pályázaton nyert az önkormányzat.

Az akadálymentesítés hétfőn kezdődött, határideje január 16-a, de a kivitelező december 25- re ígéri az átadást.

– Független HÍrügynökség –