Akadálymentes lesz a járda és a buszöböl Bánkon

Nem mindegy, hol kell közlekedni kerekesszékkel
Nem mindegy, hol kell közlekedni kerekesszékkel - © Fotó: Illusztráció
Egy középkorú asszony szeptember elején azzal a hírrel fordult hozzánk, hogy kerekesszékes párjával együtt Bánkon laknak, s az odavezető út mellett most autóbuszöböl épül, de a munkák állását tekintve az nem lesz akadálymentes, tehát kerekesszékkel nem közelíthető meg. Az olvasó kérdez, az illetékes válaszol.

A felvetés kapcsán a kérdést – valóban így lesz-e, s ha igen, mi erre a magyarázat? – a Napló továbbította a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez, ahonnan gyors és megnyugtató válasz érkezett.

Marczin Bence kommunikációs osztályvezető azt írta, hogy az említett autóbuszöböl pár a 4814-es jelű összekötő út 2+300 – 10+100 km szelvényig tartó szakaszán található, amelyet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában újítanak fel. A kivitelezés még nem fejeződött be, így a területen egy munkaközi állapot látható. „Az érintett autóbuszöblöknél a jogerős építési engedély szerint a hozzájuk legközelebb eső útcsatlakozásig járdakapcsolat lesz kiépítve, így az akadálymentesség is biztosítottá válik. Az autóbuszöblök tekintetében a műszaki átadás várhatóan október végéig megtörténik”.