Akácfát vágott ki

Bocskaikert – A hajdúhadházi rendőrök bíróság elé állítást javasolnak egy bocskaikerti férfi ellen, aki a gyanú szerint engedély nélkül fát vágott ki és eltulajdonította.


Egy erdész 2015. január 23-án 14 óra 50 perc körüli időben telefonon tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy a bocskaikerti Rákóczi kertben ismeretlen tettes engedély nélkül fát vágott ki az erdőből és eltulajdonította azt.

A rendőrök a helyszínre mentek, adatgyűjtést végeztek és megállapították, hogy 12 szál akácfát ismeretlenek kivágtak és ellopták a Nagy Erdőrészből, ahol a talált nyomok alapján azonosították a terhelt lakhelyét. N. Gyula udvarán a rendőrök összevágott akácfát találtak, melynek származásával kapcsolatban a férfi nem tudott elszámolni, így a fát tőle a járőrök lefoglalták és visszaadták a tulajdonos erdészetnek.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság a terhelt ellen a lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –