Sport

2015.07.31. 14:26

A tabella első felét célozzák meg Újvárosban

Balmazújváros - A jelentős vérfrissítésen áteső Balmazújváros vereség nélkül zárta a tesztmeccseket.

Balmazújváros - A jelentős vérfrissítésen áteső Balmazújváros vereség nélkül zárta a tesztmeccseket.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő játékosainak és a szakmai stábnak már nem kell tovább vágniuk a centit, ugyanis szombaton rajtol az NB II. 2015–2016–os idénye. Az Újváros a legutóbbi bajnokságban nagy hajrával elkerülte a kiesést, hasonló forgatókönyvtől valószínűleg mindenki eltekintene a narancsmezes alakulatnál az előttünk álló pontvadászatban.

Kialakult az egység

– A felkészülés során az eltervezett munkát sikerült végrehajtanunk. A keretünkben jelentős változások történtek, hiszen 16 új játékossal kötöttünk szerződést, az érkezők valódi erősítést jelentenek. Szerencsére a srácok hamar megtalálták az összhangot, az egység kialakulásában fontos szerepet játszott a tatai edzőtábor, manapság már maguktól szerveznek különböző programokat a fiúk – nyilatkozta a Naplónak a gárda vezetőedzője, Feczkó Tamás. A nyáron hat mérkőzést vívott a hajdúsági együttes, amelyeken öt diadal mellett, egy döntetlen született, így kijelenthető, remekeltek Feczkó mester tanítványai a felkészülési meccseken. – Ezeken a találkozókon nem az eredmény az elsődleges, bár természetesen jobb öt győzelmet aratni, mint ugyanennyi alkalommal vesztesen elhagyni a játékteret. Stabil játékot produkáltunk, de előjöttek a hibák is, amelyeket ki kell javítanunk a másodosztály kezdetéig – foglalta össze a szakvezető a tanulságokat.

Győzelemre törekednek

Az első játéknapon a harmadosztályból feljutó Budaörs otthonában vendégeskednek az újvárosiak, a labda szombat délután fél hatkor indul az útjára. Jó előjel lehet, hogy a két fél Tatán már találkozott egymással, akkor Kormos László triplájával 3–1–re múlta felül a Balmazújváros a riválisát. – Ebből az összecsapásból messzemenő következtetést nem szabad levonni, mivel ellenfelünknél mindössze három–négy alapember jutott szóhoz. Egy bizonyítási vágytól fűtött újonc otthonában mindig nehéz kezdeni a bajnokságot, ennek ellenére a három pont begyűjtésére törekszünk – fogadkozott Feczkó, akitől megtudhattuk, komolyabb sérülés nem nehezíti a dolgát.

Végezetül arról érdeklődtünk a trénernél, hogy figyelembe véve az NBII–es vetélytársaknál történő változásokat, hol lehet a helyük a tabellán a szezon végén.

– Erre nehéz választ adni, információnk szerint hat–hét induló nem tervezi a fiatalok szerepeltetését. Valószínűleg néhány forduló eltelik addig, amíg kikristályosodnak az erőviszonyok. Tiba István elnök úr a nyolcba kerülést tűzte ki célként, nem tartom megvalósíthatatlan feladatnak ennek teljesítését – zárta gondolatait Feczkó Tamás.

HBN–Bíró Ádám

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!