Ajánlatunk a hétvégére

Póréhagymás quiche
Póréhagymás quiche
Debrecen – Mutatunk pár könnyen elkészíthető fogást, melyekkel pillanatok alatt elkápráztathatja szeretteit.


Póréhagymás quiche

Hozzávalók (12 szelethez): 150 g liszt, 100 g hideg vaj, só, 1 tojás sárgája, 3 egész tojás, 750 g póréhagyma, 150 g sonka, szerecsendió, 1 csipet bors, 100 ml tej, 150 ml tejszín.

Elkészítés: Összekeverjük a lisztet 80 g vajjal és a sóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját és 3 evőkanál vizet, és addig gyúrjuk, amíg sima, nyújtható állapotú nem lesz. Fóliába tekerve egy órára a hűtőbe tesszük. Megmossuk a póréhagymát, vékony karikákra szeleteljük. Megolvasztunk 20 g vajat, ezen puhára pároljuk a pórét, sóval, borssal, ízlés szerint szerecsendióval ízesítjük. Kinyújtjuk a lehűtött tésztát, majd kivajazott, liszttel megszórt tortaformába (kb. 22–24 cm) elegyengetjük úgy, hogy széle is legyen. Megszurkáljuk a tésztát egy villával, és rátesszük a kihűlt póréhagymát. A tojásokat, a tejet és a tejszínt sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, összekeverjük, beleforgatjuk a felkockázott sonkát. A masszát ráöntjük a póréhagymás rétegre, majd 40–50 perc alatt megsütjük.


Zöldségleves sajtgombóccal

Hozzávalók: 30 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller), 30 dkg trappista sajt, 2 evőkanál olaj, 1 db tojás, liszt, só, ételízesítő.

Elkészítés: Olajon megdinszteljük a felaprított leves­zöldségeket. Megsózzuk, majd felöntjük 2 liter vízzel. Ízesítjük, majd kb. 20 perc alatt készre főzzük. A sajtot lereszeljük, és a tojással, a sóval és a liszttel félkemény tésztát keverünk. Ha megfőtt a levesben a zöldség, cseresznye nagyságú gombócokat formázunk vizes kézzel a sajtos tésztából, és a lobogó levesbe dobáljuk. 2–3 perc alatt megfőzzük. Forrón tálaljuk.

zl


Almás-pudingos krémes

Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 20 dkg margarin, 2 db tojás, 20 dkg cukor, 1 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor. A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor. A töltelékhez: 1 kg reszelt alma, 1 evőkanál vaj, cukor, fahéj, citromlé. A csokimázhoz: 0,5 tábla étcsokoládé, 2 evőkanál étolaj.

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk, majd egy közepes méretű tepsi hátán 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt 3 lapot sütünk. A pudingot a tejben megfőzzük, addig a margarint a porcukorral összekeverjük. Amikor a puding kihűlt, összekeverjük a margarinos cukorral. Az almát a vajon megdinszteljük, megszórjuk cukorral, fahéjjal, meglocsoljuk citromlével. Az első lapra rákenjük a pudingos krémet, rátesszük a második lapot, amire az almás töltelék kerül, végül rátesszük a harmadik lapot. A csokoládét megolvasztjuk gőz fölött, hozzákeverjük az olajat, majd a sütemény tetejére csorgatjuk.

sse




Sporthírek






hirdetés