Ajándéközönnel érkezett a Mikulás a gyermekklinikára

Akt.:
Ajándéközönnel érkezett a Mikulás a gyermekklinikára
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Játékok, édességek, zene és vidámság – teli puttonnyal és a Republic zenekar kíséretében érkezett idén a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának (DEKOM) Télapója a Gyermekgyógyászati Klinikán gyógyuló gyerekekhez.

Ajándékokkal szerzett örömet a beteg gyermekeknek december 6-án a Debreceni Egyetem karitatív szervezetének Mikulása, aki a hagyományokhoz hűen idén is mentőkutyaszánon érkezett a Klinikai Központba. A Télapó hűséges segítői, Árnyék és Sprite, valamint kedves krampuszok kíséretében, vidám meglepetésekkel kedveskedett a gyerekeknek.

de44

Fotó: Molnár Péter

– A kilenc éve indult, így hagyományosnak mondható ajándékozásban, ezúttal is Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar hallgatói és Hallgatói Önkormányzata segített, velük három éve működünk együtt. Az egyetemisták most is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egy kis csokival felvidítsuk a kicsiket – tájékoztatott Késmárky András, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának elnöke.

dekom1

Fotó: unideb.hu

Az adakozóknak köszönhetően nemcsak rengeteg édesség gyűlt össze, hanem játékok, tanszerek, ruhák és tartósélelmiszer-csomagok is. A felajánlásokat a DEKOM munkatársai már néhány nappal korábban eljuttatták az intézménybe, hogy a rászoruló családok kiválaszthassák a nekik szükséges adományt, és hazavihessék a gyermekük gyógyulását követően.

dekom3

Fotó: unideb.hu

A szervezet minden évben igyekszik egy különleges vendéggel egyedivé és vidámmá tenni az ajándékosztást: ezúttal a Republic zenekar tagjai lepték meg a gyerekeket.

dek5

Fotó: Molnár Péter

– Az együtt éneklés, a zene, a sok-sok nevetés csodálatos módon segíti a gyógyulást. Az ünnepek alatt több Mikulás is meglátogatja a klinikán fekvő kicsiket, ami nagyon jótékonyan hat a hangulatukra, és ilyenkor érezhetően gyorsabban gyógyulnak – mondta el Balla György professzor.

dekom2

Fotó: unideb.hu

A Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója szintén kedden fogadta és vezette körbe a kisvonattal, népes kísérettel érkező Coop Télapót. A nagyszakállúnak krampusz lányok, angyalkák és manók segédkeztek az ajándékok kiosztásában: a gyümölcsök, édességek, kifestők és plüssfigurák a klinikán gyógyuló több mint száz gyermek arcára csaltak mosolyt.

– Debreceni Egyetem –


Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar - Így hívták fel a figyelmet a szabályos közlekedésre. A helyesen közlekedők szaloncukrot és láthatóságot segítő eszközöket kaptak ajándékba. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a helyi rendőrkapitányságok munkatársai december 6-án Mikulás-akcióval hívják fel a közlekedők fig...