fontos információk

2020.03.20. 14:41

Összefogtak a debreceni háziorvosok

Szinte valamennyi 65 év feletti háziorvos vállalta a távkommunikációs kapcsolattartást. Nagyon fontos, hogy a betegek a megszokott telefonszámokon érhetik el az orvosokat.

Fotó: illusztráció, Shutterstock

Debrecen Megyei Jogú Önkormányzata közleményben kéri, hogy

a kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a háziorvosi, házi gyermekorvosi rendelővel csak telefonon vegyék fel a lakosok a kapcsolatot, ahol az ismert rendelési időben elérhető a háziorvos, házi gyermekorvos, az egészségügyi szakdolgozó.

A 65 év feletti háziorvosok, házi gyermekorvosok jelentős része továbbra is vállalta a betegellátást, elsősorban távkonzultációk keretében. Ha a betegnek a telefonos konzultáció után mégis el kell mennie a rendelőbe, ott a megszokott helyettesítő háziorvos látja el. A beteget nem érheti meglepetés, mert a saját háziorvosa előzetesen telefonon tájékoztatja őt a helyettesítésről.

Járványügyi érdekből az orvos-beteg találkozók számának minimalizálása érdekében minden esetben, mielőtt a rendelőt felkeresné a páciens, telefonos bejelentkezés szükséges. A gyógyszerek felírása elektronikus recept formájában történik.

A kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a fogászati alapellátás keretében kizárólag sürgősségi ellátás nyújtására kerülhet sor. Minden esetben előzetesen telefonos bejelentkezés, konzultáció, időpont egyeztetése szükséges a fogorvossal.

A háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi rendelők telefonszáma, a rendelési idő a debrecen.hu honlapon is megismerhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában