Sport

2012.12.04. 14:16

Mihály Kata és Serra Solt a dobogó második fokára állhattak a belgrádi satelit világkupán

A kiemelkedően fontos, nehéz versenyen vannak túl a debreceni vívók, akik remek teljesítménnyel utasították maguk mögé szinte az egész mezőnyt, Mihály Kata és Serra Solt is a második helyen végzett a szerbiai viadalon.

A kiemelkedően fontos, nehéz versenyen vannak túl a debreceni vívók, akik remek teljesítménnyel utasították maguk mögé szinte az egész mezőnyt, Mihály Kata és Serra Solt is a második helyen végzett a szerbiai viadalon.

A cívisváros vívói kiemelkedő teljesítményükkel értékes Világkupa pontokat szereztek, mindketten nagy előrelépést tettek a világranglistán, jelenleg a legjobb 200-on belül helyezkednek el, Mihály Kata a 187., Serra Solt pedig a több mint 900 versenyző között a 195. A DHSE-PMD sportolóinak az a célja, hogy az év végére beleerősödjenek a felnőtt nemzetközi élmezőnybe és megközelítsék a világranglista 100. helyét.

A belgrádi Világkupán a nők között Mihály Kata veretlenül került fel a táblára, a táblán az 1. helyen kiemelve először magabiztosan vert egy szlovén lányt, majd a rutinos szerb Caran felett győzedelmeskedett egy igen szoros mérkőzés során. A négybe jutásért szintén nagy küzdelmek után megvert egy tapasztalt román hölgyet, majd nyugodt, kiegyensúlyozott vívással egy izraelit. A döntőben vereséget szenvedett a román Urdeától, így a második helyen végzett.

Serra Solt a férfiak selejtezőben nagyszerűen menetelt előre, mindössze a lengyel Marcel Bas tudta legyőzni, így a főtáblán a 12. helyen kiemelve folytatta a küzdelmeket. Először egy román, majd a legjobb nyolc közé jutásért egy szerb versenyzőt vert fölényesen. A négybe jutásért visszaadta a selejtező során elszenvedett vereséget lengyel ellenfelének, majd töretlen lendülettel egy portugál versenyzőnél bizonyult jobbnak. A döntőben egy igen szoros aszóban vereséget szenvedett a szerb Danilo Nikolictól, így másodikként végzett.

A DHSE-PMD Vívóklub versenyzői legközelebb a Mikulás Vívó Kupán lépnek pástra december 8-án, szombaton.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!