Ajándék lett Dominika

Ajándék lett Dominika

Miskolcon, Diósgyőrben látta meg a napvilágot (látta volna, ha nincs tél, és éjszaka) az országban az első újszülött 2006-ban. A család lyukói, és éjfél után negyedórával bővült immár háromfőssé.

A kis Dominika egyúttal az első gyermek lett (legalábbis kronológiai rendben), akinek kijárt a kormányzat által idén bevezetett úgynevezett bébikötvény.

Tetszett a név

A 19 éves anyukát vasárnap nemcsak a 25 éves apa látogatta meg, hanem riporterek, újságírók, tévések hada, valamint helyi politikusok is. Előbbik a mindig szenzációt jelentő első újszülöttre voltak kíváncsiak, utóbbiak szintén őt, illetve szüleit köszöntötték ajándékcsomaggal, ám egyúttal a bébikötvényről szóló papírokat is átnyújtották neki, amit a megyei és a városi önkormányzat is 50-50 ezer forinttal toldott meg.

Mint ismeretes, január 1-től az állam minden megszülető polgárának 40 forintos nyitóösszegű számlát ajándékot, ami után majd 18 éves korában veheti fel az addigra felduzzadó pénzt.

Ám a lényeg most még az, hogy a kisded és édesanyja egyaránt egészséges. Dominika Valéria (aki első keresztnevét azért kapta, mert édesapjának nagyon tetszett a név – ha kisfiú, akkor Dominik lett volna -, második nevét pedig apai nagyanyja után) alig több mint két és fél kilóval, pontosan félméteres hosszal született. Korábban, mint várták, bár az orvosok már jelezték az utóbbi napokban, hogy esély van az eredetileg prognosztizált időpontnál, a január közepinél korábbi szülésre.

Ajándék lett

A Diósgyőri Kórház szülészetén vasárnap délután tett látogatást a megyei önkormányzat, illetve a miskolci önkormányzat vezetője. Gyárfás Ildikó elnöktől és Káli Sándor polgármestertől porcelánt és pezsgőt tartalmazó csomagot kapott a fiatal pár, akik jelenleg még nem házasok, de készülnek az esküvőre.

Ajándék lett Dominika, főleg így, ünnepkor, szilveszterre – osztotta meg érzéseit az ifjú apa lapunkkal. Mint mondta, az ő édesanyjáéknél laknak jelenleg, a miskolci Lyukóvölgyben. Hogy Attila és Zita hivatalosan is összekössék életüket, arra eddig nem adódott alkalom (előbbi Pesten dolgozott), ám ha eddig nem lett volna, most már igazán megvan rá hozzá az „apropó”.

A vasárnapi hírek egy ideig arról szóltak, hogy az első bébi Budapest, a Szent Margit Kórházban született. Nulla óra 20 perckor. Dominika Valéria, mint később kiderült, a pesti Tünde Rozáliát 5 perccel „megelőzte”. Utóbbi édesanyjának viszont, nyilván a földrajzi közelség okán, maga Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter nyújtotta át az első babakötvényt. Országszerte egyébként több helyen adtak át babakötvényt kormánypárti politikusok megyéik első újszülöttjeinek.

BAL