Ajándék előadás és karneváli szereplés az évfordulós ünnepen

Az Ars Sacra Debreceniensis kiállítás megnyitója a Belvárosi Galériában májusban
Az Ars Sacra Debreceniensis kiállítás megnyitója a Belvárosi Galériában májusban - © Fotó: HBN-archív
Debrecen – Három közelgő eseménnyel ünnepelhetjük tovább a debreceni katolikus újjászületés 300. évfordulóját.

A Szent István Intelmei Imre herceghez című pódiumszínpadi előadás augusztus 16-án, vasárnap 19 órától láthatják az érdeklődők a Szent Anna Székesegyházban. A Mispál Attila rendezte és Újhelyi Kinga színész, valamint Lukács Miklós cimbalom-művész előadásában megtekinthető produkció a Főnix Kft. ajándéka, ezért ingyenes.

Néhány nappal később a székesegyház virágkocsival vesz részt a világhírű Debreceni Virágkarneválon, majd szeptember 10-én a fővárosban tűnik fel az emlékévvel kapcsolatos kiállítási anyagának válogatásával. A Várkert Bazárban nyíló tárlaton nézhetők olyan tárgyak, amelyek korábban a Debreceni Művelődési Központban megrendezett Ars Sacra Debreceniensis anyagából valók.

A közel száz munka három egységre tagolódik: liturgikus tárgyakra, keresztény tematikájú szakrális alkotásokra, valamint nem keresztény ikonográfiájú szakrális művekre. A budapesti rendezvényen a katolikus mellett más felekezeti identitásból született műalkotások is jelen lesznek, utalva a debreceni egyházak hitbéli és történetükből következő találkozási pontjaira. A szeptember 30-ig látogatható tárlat nyitányán Bosák Nándor, a Debrecen – Nyíregyházi Egyházmegye püspöke mond köszöntőt.

HBN
hirdetés