Ahány fiatal, annyi életút

Akt.:
Ahány fiatal, annyi életút
© Fotó: Matey István
Debrecen – A ,,Szelet a Vitorlába” Pályaválasztási Tanácsadáson jártunk. Megkérdeztük a diákokat, milyen szempontok alapján választanak pályát.

Ardai Dániel grafikusként képzeli el a jövőjét. A pályaválasztásban számára mérvadó, hogy olyat csinálhasson amihez ért, de szeret is. A tizenegyedikes diáktól elmondása szerint távol állnak a reáltantárgyak.

Ardai Dániel Ardai Dániel ©

Barátja, Sinka Csaba rajzzal és informatikával foglalkozna a jövőben. Fontos számára a továbbtanulás azért, hogy egy nap számítógépes játékok tervezője legyen.

Sinka Csaba Sinka Csaba ©

– A családomban mindenki továbbtanult, szeretném továbbvinni ezt a hagyományt – mondta el a gimnázium előtt álló Gáll-Szőllősi Léna. Tervezi, hogy több nyelvet is elsajátít majd a következő években.

Gáll-Szőllősi Léna Gáll-Szőllősi Léna ©

Bűdi Viktória tavaly döntötte el, hogy a zenei pályát választja. A kreatív lányt az ütőhangszerek érdeklik a legjobban, szívesen játszana egy zenekarban is.

Bűdi Viktória Bűdi Viktória ©

– Társaimmal ellentétben mindig is vonzott a matematika. Bár még nem tudom, milyen területen kamatoztatnám tudásomat, egyértelműen matekos képzést választok majd az egyetemen – osztotta meg velünk Nagy Anna.

Nagy Anna Nagy Anna ©

– Egészen kicsi korom óta érdekel a cukrászat, a sógornőm azóta jobban megismertette velem a szakma csínját-bínját – magyarázta Mónus Réka, aki ezen a területen képzeli el a jövőjét.

Mónus Réka Mónus Réka ©

HBN-FL | Fotók: Matey István
hirdetés