Helyi közélet

2012.12.20. 15:00

Hiánypótló mű született Hajdúdorogról

Közérthető és felhasználóbarát iránytű jelent meg Hajdúdorog története évszámok tükrében címmel a Mészáros Károly Városi Könyvtár és a Hajdúdorogi Honismereti és Városvédő Egyesület gondozásában. A Csonka Zoltánné Szakál Gabriella tollából született mű bemutatására december 16-án került sor a könyvtár olvasótermében.

Közérthető és felhasználóbarát iránytű jelent meg Hajdúdorog története évszámok tükrében címmel a Mészáros Károly Városi Könyvtár és a Hajdúdorogi Honismereti és Városvédő Egyesület gondozásában. A Csonka Zoltánné Szakál Gabriella tollából született mű bemutatására december 16-án került sor a könyvtár olvasótermében.A megjelenteket a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Kőmíves Edit tanárnő vezette citera együttesének műsora köszöntötte, majd Jeles Erzsébet igazgató asszony az események, történések rögzítésének fontosságára hívta fel a figyelmet nyitógondolataival, hiszen mindannyiunk feladata a reánk örökített értékek, szokások őrzése, gyerekeinknek, unokáinknak való átadása.

A kiadványt Pappné Papp Irén, a Hajdúdorogi Honismereti és Városvédő Egyesület elnöke mutatta be a megjelenteknek. Gabriella sok éves lelkes és mélyreható kutatómunkájának eredményeképpen egy olyan monográfia jelenhetett meg városunkról, mely a kezdetektől napjainkig több száz információt, ismeretet tartalmaz. Méltatta a logikusan felépített szerkezet és a nagy mennyiségű anyag kronológiai sorrendbe történő rendszerezését, amely jelentősen megkönnyíti az olvasó számára a tájékozódást. Hangsúlyozta, hogy „az értékmentés, az értékgyűjtés közös kötelességünk, hiszen amit elődeink az elmúlt évszázadokban küzdelmes, sok áldozatot, lemondást kívánó munkájukkal létrehoztak, az ne vesszen a feledés homályába, hanem számunkra, utódokra megmaradjon, és útmutatásul szolgáljon a jövőre nézve”. Szeretettel és jó szívvel ajánlotta a hiánypótló kötetet minden hajdúdorogi és elszármazott könyvespolcára, mely számos alkalommal fog majd segítségül szolgálni a település iránt érdeklődőknek.

Az esemény színvonalasabbá tételéhez Horváth Alexandra, a Szent Bazil Oktatási Központ Általános Iskolai Tagozatának 8. osztályos tanulójának előadási is hozzájárult, aki Bódás János Ki van jelölve a helyed című versét szavalta.

Csonka Zoltánné Szakál Gabriella végezetül megköszönte kiadvány létrejöttét elősegítő személyeknek, hogy anyagilag vagy tartalmilag segítették a megjelenést, mely 2200 Ft-os egységáron vásárolható meg a Mészáros Károly Városi Könyvtárban.

Mosolygó Marietta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában