Ágyneműtartóba rejtette a láncfűrészt a biharnagybajomi fiú

Ágyneműtartóba rejtette a láncfűrészt a biharnagybajomi fiú
© Fotó: police.hu
Biharnagybajom, Püspökladány – A püspökladányi rendőrök őrizetbe vették és 12 rendbeli lopás miatt indítottak nyomozást a 17 éves fiatallal szemben – közölte a rendőrség.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2018. október 9-én 20 óra körül arról, hogy biharnagybajomi ingatlanjának kertjében megzavart egy betörőt, aki elmenekült, azonban két láncfűrészt sikerült ellopnia tőle. A rendőrök a helyszínre mentek és egy közeli utcában megtalálták az egyik láncfűrészt.

Az egyenruhások adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként látókörükbe került egy 17 éves helyi fiatal. A rendőrök házkutatást tartottak a fiú otthonában, ahol egy ágyneműtartóban megtalálták a másik láncfűrészt. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a fiatalkorút, aki a rendelkezésre álló adatok szerint több hasonló bűncselekménnyel is kapcsolatba hozható.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársai a gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Vele szemben 12 rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.