Agykutatás és álomfejtés – ezt kínálja a legújabb Science Café

Debrecen – Láthatjuk-e az álmainkat? – erre a kérésre keresi a választ Berényi Ervin professzor a Science Café április 8-ai, szerdai előadásán.

Az orvosi képalkotás kezdetben csak a röntgensugár elnyelődéséből próbált információkat szerezni a koponyán belüli térről, később azonban az agy megjelenítése is lehetővé vált. Ma a korszerű képalkotó módszerek elengedhetetlenek az idegrendszeri betegségek mindennapos diagnózisában és a műtétek tervezése során.

– Az agykutatás a képalkotás eredményeit alkalmazva már az agyi struktúra és működés hálózatalapú elemzésére is képes, a gondolatolvasás közelébe jutottunk. De láthatjuk-e az álmainkat…? – teszi fel a kérdést Berényi Ervin, az Általános Orvostudományi Kar Orvosi Laboratóriumi és Képalkotó Diagnosztikai Tanszék vezetője.

A szakember a Radiológiai Tanszék, illetve a Klinikai Központ Radiológiai Klinikájának megbízott vezetője is, továbbá a Nemzeti Agykutatási programban a Debreceni Egyetem képalkotással kapcsolatos agykutatási programját irányítja. Főként az élő rendszerek iránt érdeklődik, különösen a magas víztartalmú agy szerveződését és működését kutatja.

A Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozatának következő alkalma április 8-án 15 órától lesz a Fórum bevásárlóközpont Libri könyvesboltjában (Debrecen, Csapó u. 30.).

– Debreceni Egyetem –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés