Agyagszobrok a Sárrét világából

Földesi László agyagszobrász alkotásaiból nyílt kiállítás Kabán
Földesi László agyagszobrász alkotásaiból nyílt kiállítás Kabán - © Fotó: Magánarchívum
Kaba – A magyar kultúra napja kabai programjainak keretében csütörtökön nyílt meg Sárréti gyökereink címmel a Szerepen élő és alkotó Földesi László agyagszobraiból összeállított kiállítás a Kabai Mácsai Sándor Művelődési Ház kiállítótermében.

A kiállítást Gali Tibor, a szobrász földije nyitotta meg. Az alkotót, valamint a szép számú érdeklődőt a Sárrét két kortárs költője, Bokor Gábor és Rácz Endre verseikkel, Gali Orsolya pedig népdal csokorral köszöntette. A kiállítás résztvevői Nánássy Barnabás rajztanár tárlatvezetése mellett ismerték meg az alkotásokat.

Földesi László több mint 60 agyagszobrot hozott el a kiállításra. Az alkotások csodálatosan jelenítik meg a sárréti parasztemberek jellegzetes arcvonásait, a különböző foglalkozások, ősi mesterségek tipikus mozdulatait, és az egykori Sárrét vízi világának jellemző epizódjait.

Földesi László művészetéről sokat elárul az a szakmai körökben kialakult vélemény, miszerint, ahogy Szűcs Sándor, a Sárrét híres néprajzkutatójának könyveiben, úgy Földesi László szobraiban is megelevenedik a régi Sárrét világa. A kiállítás február 12-éig tekinthető meg.

HBN

Címkék: , ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés