Agrárnövendékek sikerei

Agrárnövendékek sikerei
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Kukoricamorzsolás, traktorvezetés és agrárelmélet – két szakmai versenyen is remekeltek a Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolájának diákjai.

Szépen szerepelt a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium két tanulója a SZÉTV (szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak) múlt heti országos versenyén, Szolnokon. Pataki Ferenc a 11., Szilágyi Máté pedig a 15. helyezést érte el a szolnoki döntőben. Eredményükért 50-50 pontot kapnak a felvételi eljárásban, ami komoly segítséget jelent az egyetemre való bejutáshoz. A két 12.c osztályos diák felkészítő tanára Kaszab Istvánné volt.

Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

Az iskola növendékei a Lippai Napok – Nemzetközi Agrárifjúsági Találkozó és Szakmai Versenyen is brillíroztak: két dobogós helyet is szereztek. A pénteki megmérettetésen a 9.d és 11.d osztály négy-négy fős csapata vett részt a Lippai János Szakképző Iskola apagyi tanüzemében.

A verseny az elméleti kérdéseken túl gyakorlati feladatokban is bővelkedett: a kézi kukoricamorzsolás és ásózás mellett gépismereti-, traktorvezetési- és ügyességi verseny, valamint termésbecslés, kultúrnövény- és vetőmag-felismerés várt a tanulókra. A Balásházy kilencedikesei megnyerték a versenyt, maguk mögé utasítva a felsőbb éves diáktársaikat, akik a harmadik helyen végeztek. A csapatokat Veress Miklós és Ecsedi Zsolt készítette fel a versenyre.

– unideb.hu –
hirdetés