Aggódnak a szocialisták

Debrecen – Aggályosnak tartja az MSZP, hogy Fideszhez köthető cégek kaphatnak szerepet a Debreceni Intézményműködtető Központ (DIM) épületeinek takarításában, illetve őrzésében.

A szocialistákhoz eljutó információk alapján – közölték csütörtökön – a karbantartást egy erre is szakosodott kft., míg a portaszolgálatot egy debreceni őrző-védő cég látja majd el. – Az épületben annak a gazdasági társaságnak a dolgozói takarítanának, amivel szemben a NAV vizsgálatot folytatott fekete foglalkoztatás okán, míg az őrzést arra a cégre bíznák, mely „áldásos” tevékenysége folytán a városnak 134 millió forintot kellett közpénzből kifizetni a MODEM-ből ellopott festmények miatt. – Arra szeretnénk választ kapni a polgármester úrtól, hogy tudja-e már a NAV- vizsgálat eredményét, illetve igaz-e, hogy személyesen tárgyalt a két cég vezetőjével? – fogalmazta meg kérdéseit Huszka Imre, a szocialisták megyei elnöke.

A Fidesz reagált

– Sem a DIM, sem az önkormányzat nem akarja és nem is akarta kiszervezni az intézmények portaszolgálatát és takarítását. A korábbi években az intézmények több mint felében nem működött portaszolgálat, a DIM minden iskolában bevezette ezt az intézményvezetőkkel történt egyeztetés után. Kiépítették a házgondnoki rendszert, ami azt jelenti, hogy minden intézményben házgondnokot (karbantartót) foglalkoztatnak. 2014. évtől bevezették a készpénzes anyagvásárlás rendszerét, ami nagyban meggyorsította az azonnali karbantartási igények kielégítését – tudatta közleményében a debreceni Fidesz-KDNP frakció, megjegyezve: ezek után azt állítani, hogy a várost nem érdekli, hogy mi folyik az oktatási intézményeiben, tudatlan és hazug állítás.

Címkék: , , ,hirdetés