Afrikából is kupával tértek haza a röpisek

A serdülők Lőcsén nyújtottak remek teljesítményt
A serdülők Lőcsén nyújtottak remek teljesítményt - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A bajnokságok végeztével sem állt meg az élet a röpiseknél.

Kiválóan szerepeltek a DSZC-Eötvös DSE csapatai a különböző bajnokságokban: a felnőtt női NB II-ben ezüstérmet szerzett az együttes, amely 18 alkalommal hagyta el győztesen a pályát és csak ötször vesztett, miközben nyolcszor játszott NB I-es csapatok U21-es gárdái ellen. A megyei felnőtt pontvadászatban mindkét nemnél a DSZC-Eötvös DSE egyletei vehették át a bajnokoknak járó aranyérmeket.

A küzdelmek befejeztével sem a pihenés időszaka várt a röpisekre, hiszen több tornán is szerepeltek a játékosok az elmúlt hetekben. Május elején az Algériai Röplabda Szövetség meghívására Algírban és Bejaiában járt egy küldöttség, ahol a Fehér Anna Ditta–Zolnai Vanda strandröplabda páros harmadik helyen végzett egy nemzetközi versenyen. A lányok ezzel megszerezték az egyesület első Afrikából származó kupáját is.

A Barátság Nemzetközi Mini Röplabdatornát is a közelmúltban bonyolították le: hat formáció közül a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI „A” csapata győzött, a második helyen az Eötvös DSE végzett. Harmadik lett a Miroslav Antic Általános Iskola, Palics „A”, negyedik a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI „B”, ötödik a Miroslav Antic Általános Iskola, Palics „B”, míg hatodik a Balmazújváros.

Megnyerték a tornát

A VIII. Debreceni Mix Tornát is megrendezte az egyesület, a viadalon öt ország nyolc csapata vett részt. A küzdelmek végén a DSZC-Eötvös DSE örülhetett a legjobban, az ezüstöt a pesti Készenléti Rendőrség gárdája szerezte meg, míg a dobogó harmadik fokára a Pénzügyőr SE állhatott fel. A további sorrend: 4. UKS SAN Lesko, Lengyelország; 5. SK ELBA Presov, Szlovákia; 6. Sighet, Maramures, Románia; 7. Eötvös DSE serdülő lány csapat; 8. Miroslav Amtic Általános Iskola, Palics, Szerbia.

A debreceni serdülő csapat Lőcsén vett részt egy nemzetközi röplabdatornán múlt héten. A csoportmérkőzések során mind a négy ellenfelüket játszmaveszteség nélkül győzték le a cívisvárosiak, akik így csoportelsőként jutottak a legjobb négy közé. A döntőbe jutásért a lengyel UKS SAN Leskoval mérkőzött meg, és nagy küzdelem után a rövidített játszmában győzött az Eötvös DSE, mely végül a második pozíciót szerezte meg.

HBNSporthírek