Afrikából is kupával tértek haza a DSZC-Eötvös DSE

Az első Afrikáan szerzett kupával a játékosok a tengerparton
Az első Afrikáan szerzett kupával a játékosok a tengerparton - © Fotó: DSZC-Eötvös DSE
Debrecen – A felnőtt női NB II-ben ezüstérmet szerzett az együttes, amely 18 alkalommal hagyta el győztesen a pályát és csak ötször vesztett, miközben nyolcszor játszott NB I-es csapatok U21-es csapata ellen.

A megyei felnőtt bajnokságban mindkét nemnél a DSZC-Eötvös DSE gárdái vehették át a bajnokoknak járó aranyérmeket.

Sokan azt hinnék, hogy a bajnokság befejeztével a pihenés időszaka következik, de azóta több tornán is szerepeltek az egyesület játékosai.

Május elején az Algériai Röplabda Szövetség meghívására Algírban és Bejaia-ban járt egy küldöttség, ahol a Fehér Anna Ditta – Zolnai Vanda strandröplabda páros harmadik helyen végzett egy nemzetközi versenyen. A lányok a sok élményt nyújtó úton megszerezték az egyesület első Afrikából származó kupáját is.

A hazaérkezés másnapján, május 4-én került sor a Barátság Nemzetközi Mini Röplabdatornára. Hat csapat közül a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI “A” csapata győzött, a második helyen az Eötvös DSE végzett. A döntőben mindkét együttesnek volt meccslabdája.

A további sorrend: 3. Miroslav Antic Általános Iskola, Palics “A” csapat 4. Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI “B” csapat 5. Miroslav Antic Általános Iskola, Palics “B” csapat 6. Balmazújváros

2018. május 5-én a VIII. Debreceni Mix Tornát rendezett az egyesület, melyen öt ország nyolc csapata vett részt. A verseny végeredménye: 1. DSZC-Eötvös DSE 2. Készenléti Rendőrség, Budapest 3. Pénzügyőr SE 4. UKS SAN Lesko, Lengyelország 5. SK ELBA Presov, Szlovákia 6. Sighet, Maramures, Románia 7. Eötvös DSE serdülő lány csapat 8. Miroslav Amtic Általános Iskola, Palics, Szerbia

2018. május 10-én (csütörtökön) nemzetközi röplabdatornán vett részt Lőcsén a serdülő csapat. A csoportmérkőzések során mind a négy ellenfelét szoros mérkőzéseken, játszmaveszteség nélkül győzte le a debreceni együttes, így csoportelsőként jutott a legjobb négy közé. A döntőbe jutásért a lengyel UKS SAN Lesko csapatával játszott és nagy küzdelem után a rövidített játszmában győzött. A döntőben az első szettet elvesztették egy nálunk magasabb, erőteljesebb csapat ellen, a második játszmát megnyerték. Végül a legminimálisabb különbséggel vesztettek, így a tízcsapatos tornán a második helyet szerezték meg a tavalyi ötödik hellyel szemben.

– DSZC-Eötvös DSE –