Helyi közélet

2012.11.19. 16:37

Debreceni Ítélőtábla - Edzések közt ment a speed

Debrecen - Januárban bizonyítás következik másodfokon a „focis” kábítószerügyben.

Debrecen - Januárban bizonyítás következik másodfokon a „focis” kábítószerügyben.Legkorábban a jövő év elején születhet másodfokú ítélet abban a kábítószer-visszaélés miatt folyó büntetőeljárásban, amelyben volt elsőosztályú labdarúgók és hajdúsági fiatalok is vádlottá váltak. A Debreceni Ítélőtábla a hétfői ülésen bizonyítást rendelt el, s a következő tárgyalást január 28-ra napolta.

Helyi rendőrök érdeme

Az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék idén júniusban tizennégy férfit nyilvánított bűnösnek, és sújtott – többségükben letöltendő – szabadságvesztéssel azért, mert a bizonyítékok szerint kokainnal, speeddel és extasyval üzleteltek 2007-ben. A Nyugat-Magyarországtól a fővároson át Balmazújvárosig nyúló hálózat felgöngyölítésében a hajdú-bihari rendőrök főszerepet játszottak, s a szálakon előrehaladva – budapesti kollégáikkal – folyamatosan fogták el az elkövetőket.

A kör legbefolyásosabb szereplője a dunántúli M. Csaba, aki többször adott megbízást vádlott-társainak kábítószerek belgiumi megvásárlására. A legismertebb a volt élvonalbeli futballista, L. Roland, akit még a Siófok labdarúgójaként vettek őrizetbe és a debreceni M. Gábor, ő a Nyíregyháza csapatában védett. A korábban is büntetett M. Csabát – többszörös visszaesőként – 11 fegyházzal, L. Rolandot 4 év 6 hónap, a másik sportolót 4 év börtönnel sújtotta a törvényszék. A vádlottak között balmazújvárosi fiatalok is vannak, így G. Ferenc Gábor, aki egy kiló speeddel bukott le 2007 nyarán, s nem jogerősen 4 év 6 hónap börtönnel bűnhődik érte.

Az első fokon kiszabott ítélet csak három másik vádlott esetében emelkedett jogerőre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában