Afganisztánba utazott Hende Csaba

Szerdán Afganisztánba érkezett a honvédelmi miniszter – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a szaktárca.

Hende Csaba a feladatok végrehajtásának helyszínein tájékozódik a misszióban szolgáló magyar katonák élet- és munkakörülményeiről, ellátásukról valamint biztonságukról.

A honvédelmi miniszter delegáció élén utazott a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport Pol-e Khomriban lévő táborába, ahol szerdán az alakulat parancsnoka tájékoztatja őt a magyar katonák tevékenységéről, időszerű feladatairól.

A tárcavezető ezenkívül találkozik Baghlan tartomány kormányzójával, Monji Abdul Majid-dal, majd a magyar táborral ismerkedik. A nap végi állománygyűlésen az újjáépítési csoport tagjainak lehetőségük lesz közvetlen beszélgetésben beszámolni eddigi tapasztalataikról.

A honvédelmi miniszter várhatóan találkozik és tárgyal Abdul Rahim Wardak afgán védelmi miniszterrel, valamint Stanley McChrystal vezérezredessel, az ISAF -a nemzetközi NATO erők – parancsnokával is.

Magyarország 2003 óta vesz részt a NATO afganisztáni missziójában. A Magyar Honvédségnek most több mint 360 katonája vesz részt az ISAF-műveletekben.

– Független Hírügynökség –