Ady fesztiválja öt napon át

Balról: Kovács Béla Lóránt és Komolay Szabolcs
Balról: Kovács Béla Lóránt és Komolay Szabolcs - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A költészet ünnepén zene és képzőművészet is társul a versekhez.

A XVII. Debreceni Költészeti Fesztiválról tájékoztatott pénteken a rendezvényhelyszín Méliusz Könyvtárban Kovács Béla Lóránt igazgató, Komolay Szabolcs alpolgármester és Pogrányi Péter programszervező.

– Debrecenben kettős ünnep április 11., hiszen a várost és a magyar költészetet is ezen a napon ünnepeljük. József Attila születésnapját immár harmadik éve köszönthetjük a Méliusz Könyvtárban, és az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan egy költőóriás köré szerveztük a fesztivál programjait, így az Ady 100 alkalmából a költő életművét állítjuk központba – jegyezte meg Komolay Szabolcs.

Fotó: Molnár Péter

Lírával fizethetünk

– A rendhagyó irodalomórán kívül most sem marad el a Cake Poetry: süteményhez vagy kávéhoz Ady-verseket kínálnak majd a kávéházakban és cukrászdákban.

„Ne perkálj, verselj!” címmel a Méliusz Könyvtár a költészet tiszteletének jegyében különleges kedvezményt ajánl a késlekedő kölcsönzőknek, hiszen a fesztivál idején verssel is törleszthet, akinek az adóssága nem haladja meg az 1500 forintot.

Fotó: Molnár Péter

Az Ady parkban diákok szavalnak majd, s ugyanott hallgathatjuk meg a csíkszeredai Role zenekart is – tájékoztatott Kovács Béla Lóránt. A fesztivál április 8. és 12. között várja a közönséget.

SZD